Hlavní obsah

Když něco nefunguje, musíte udělat změnu, myslí si legenda Sparty

Fotbalová Sparta v posledních třech ligových kolech jen remizovala a nabízí se tak otázka, co by měli Letenští změnit, aby byli blíže hře o titul. V pořadu Přímák hledá řešení Martin Frýdek. „Když vám něco nefunguje 4-5 zápasů, tak musíte udělat nějakou změnu, když vás má soupeř přečtené,“ reaguje ve fotbalovém studiu Sport.cz bývalý reprezentant.

Sparta by měla zkusit jiné rozestavení. Diskuse v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

Během sobotního klání se Zlínem, které skončilo 0:0, se zdálo, že mezi středem zálohy a dvojčlenným útokem Kuchta-Čvančara zeje příliš velká mezera. Všímá si toho i Frýdek.

„Souhlasím s tím, aby Sparta hrála doma na dva útočníky, ale aby se rozestavení změnilo trošku do ofenzivy. A z toho by vyplývalo, že by tam mohl být podhrotový hráč," míní současný kouč divizního Českého Brodu.

Má Priske kam sáhnout? O kádru Sparty diskutujeme v Přímáku.Video: Sport.cz

„Většina mančaftů přijede na Spartu s jedním útočníkem a myslím si, že je přepych, abychom měli čtyři obránce na jednoho útočníka," vidí řešení 53letý expert.

Priske řekl, že o titulu nemůže být řeč... Co na to sparťanská legenda v Přímáku?Video: Sport.cz

A jak by konkrétně měla vypadat sparťanská formace alespoň pro domácí zápasy? „Myslím, že by stálo za zkoušku 3-5-2," navrhuje Frýdek.

Více najdete ve videu z pořadu Přímák. Celý pořad si také můžete přehrát jako podcast.

Reklama

Související témata: