Hlavní obsah

Procházka zajistil ševcům v závěru aspoň remízu. Bod musíme brát, tvrdí zlínský obránce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herně byli většinu ligového zápasu lepším týmem než ostravský Baník a vytvořili si i mnohem víc střeleckých příležitostí, ale nakonec zachránili zlínští fotbalisté aspoň bod gólem vstřeleným pouhé čtyři minuty před koncem. O vyrovnání na 2:2 se postaral obránce ševců Václav Procházka, jenž se po utkání netajil se smíšenými pocity.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Václav Procházka ze Zlína během zápasu s Baníkem.

Článek

Je pro vás remíza málo?

Vzhledem k průběhu střetnutí ano. Vždyť jen v první půli jsme si vytvořili snad pět šancí. Jenže jsme je neproměnili a dvakrát jsme pak museli dotahovat soupeřovo vedení. Pořád jsem si říkal, že takový zápas přece nemůžeme prohrát. Nakonec se nám povedlo na poslední chvíli vyrovnat, a tak musíme aspoň ten bodík brát. Trochu jsme si vylepšili bilanci vzájemných utkání s Baníkem, kterou jsme neměli vůbec dobrou.

Povedlo se vám po standardní situaci trefit míč tak, jak jste si představoval?

Mohl jsem ho uklidit třeba do šibenice. (úsměv). Jsem strašně rád, že jsem dostal volejem balon do sítě. Zpočátku jsem na standardky nechodil, ale v závěru jsem se začal víc cpát před ostravskou branku. Křikl jsem si na Cedidlu, aby mně míč pustil, a podařilo se mi ho uklidit k tyči.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Ostravy za stadionem během zápasu se Zlínem.

V utkání dvakrát zaúřadoval VAR ve váš neprospěch. Před pauzou rozhodčí odvolal Vraštilův gól na 2:1 kvůli ofsajdu a po přestávce proti vám dodatečně odpískal penaltu za zákrok Cedidly na Klímu. Cítíte křivdu?

Když se nám něco takového přihodí hned dvakrát, tak asi nějakou křivdu cítím. Vrašťa to trefil parádně, velká škoda, že branka neplatila. Ty situace jsem si ještě neprohlížel. Snad je sudí posoudili dobře.

V úplném závěru jste se po vyrovnání ještě hnali i za vítězstvím...

Je to tak. Nescházelo mnoho, abychom nakonec vybojovali tři body. Myslím, že jsme ukázali velkou sílu. Byl to jeden z našich nejlepších zápasů v poslední době.

Bylo znát omezení kapacity na stadionu na maximálně tisíc diváků, o němž rozhodla v rámci boje s nákazou koronavirem vláda?

Ani bych neřekl. Na stadionu byla velmi dobrá atmosféra. Diváci, kteří přišli, nás neúnavně podporovali. Mám obavy, abychom poslední letošní ligový duel na našem hřišti proti Karviné neodehráli před úplně prázdnými tribunami. Jak všichni víme, restrikce se mění skoro každý den, a většinou bohužel k horšímu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Viktor Budinský z Ostravy, Jaroslav Svozil z Ostravy a Vachtang Čanturišvili ze Zlína.

Do té doby vás ještě čeká utkání v Teplicích. Jak moc bude důležité?

Hodně. Teplice i Karviná jsou v tabulce pod námi, neměli bychom je nechat bodově přiblížit. Mrzí mě ale, že jsem v zápase s Ostravou viděl čtvrtou žlutou kartu, a nebudu moct mužstvu v Teplicích pomoct.

Reklama

Související témata: