Hlavní obsah

Prokopec zůstává trenérem Hradce Králové, vedení mu dalo důvěru

Hradec Králové

Luboš Prokopec zůstává trenérem fotbalistů Hradce Králové. Představenstvo posledního týmu první ligy mu na dnešním zasedání dalo důvěru, ačkoli nejmladší kouč v soutěži získal s Východočechy v dosavadních deseti zápasech pouze šest bodů. Klub o tom informuje na svém facebookovém profilu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luboš Prokopec dál zůstává trenérem hradce králové.

Článek

Vedení klubu o trenérovi jednalo po sobotní prohře 0:1 v Příbrami, která byla čtvrtou porážkou v řadě. Dvaatřicetiletý kouč navíc po utkání prohlásil, že se nenechá odradit patnácti opilci, kteří křičí "Prokopec ven". Právě tento výrok a výsledkové nezdary musel v pondělí vysvětlovat na mimořádném zasedání představenstva klubu, které si dalo do dneška čas na rozmyšlenou. Nakonec ponechalo Prokopce ve funkci.

"Představenstvo se rozhodovalo mezi více variantami a nakonec dalo přednost vnitřnímu impulzu před změnou na trenérské lavičce. V realizačním týmu proto dojde k přesunu a rozšíření kompetencí s cílem lepší komunikace," uvedl klub v prohlášení. Fotbalistům navíc bude upraven prémiový řád.

"Vážím si toho, že nám vedení nadále důvěřuje. Pro to, abychom dosáhli v nadcházejících zápasech lepších výsledků, uděláme všichni všechno," řekl Prokopec, který má se svým realizačním týmem důvěru až do konce podzimní části. Pak se bude analyzovat bodový zisk a také herní projev týmu.

Prokopec je nejmladší mezi současnými ligovými trenéry. Fotbalisty Hradce Králové převzal jako vůbec nejmladší ligový kouč v historii v dubnu 2013, když předtím dovedl k titulu klubový dorost. Zachránit tým v lize se mu sice nepodařilo, ale následně s ním hned vybojoval návrat do ligy, kde se však Hradci znovu nedaří. Prokopec má v lize bilanci dvě výhry, čtyři remízy a deset porážek. Se čtyřmi vstřelenými góly má Hradec nejhorší útok v soutěži.

V této sezóně zatím trenéra odvolaly Plzeň, Příbram a Jihlava.

Reklama

Související témata: