Hlavní obsah

Provod uznal, že Slavia nehrála dobře. Vzpomněl na přínos Lingra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Cítil, že Slavii zápas fotbalové ligy proti Plzni nesedl. „Nehráli jsme dobře, naopak Plzeň jo, byla lepší,“ uznal wingbek sešívaných Lukáš Provod po porážce 1:2. „Jestli pamatuji horší výkon doma? Musel bych se zamyslet. Nejsme zvyklí v Edenu prohrávat. Moc nevím, co říct. Takové zápasy ale jsou, nesmíme se z toho hroutit,“ dodal sedmadvacetiletý hráč, který utkání dohrával s kapitánskou páskou na ruce.

Doma nejsme zvyklí prohrávat a podávat takové výkony, lituje Lukáš Provod. Musíme to ve čtvrtek odčinit!Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Problémů viděl víc. „Přišlo mi, že jsme byli všude pozdě, nevyhrávali jsme souboje, nebyli jsme dobře u druhých balonů. Přitom jsme tušili, že Plzeň bude dávat hodně míčů na Chorého, který se je bude snažit sklepávat. Přišlo mi, že jim to vycházelo. Přitom do zápasu jsme nevstoupili špatně, dali jsme první gól, což nám tady většinou pomůže. Ale tentokrát to tak nebylo, hodně nás srazil gól na 1:1, to jsme nečekali, protože defenzivu máme dobrou. Inkasovaná branka nás rozhodila, pak náš výkon šel ještě dolů,“ shrnul Provod.

V 28. minutě už při vedení sešívaných se dostal do solidní pozice, hlavou ale poslal míč vedle plzeňské brány. „Určitě si to vyčítám. Od Míši Tomiče to byl skvělý balon, bohužel jsem to netrefil tak, jak jsem chtěl. Sice jsem hlavičkoval z dálky, ale trefit se to určitě dalo. Kdybychom dali na 2:0, určitě by nás to uklidnilo a pomohlo by nám to,“ odtušil borec se sedmnáctkou na zádech.

Vtipkující trenér Plzně Miroslav Koubek. Čím to je, čím to je? I don´t know! Video: Sport.cz

Slavia si obvykle pomáhá střídáními, čerství hráči zpravidla její hru oživí, nadělají soupeři problémy. Ani to tentokrát neplatilo. „Hodnocení hráčů bych nechal na trenérovi, ale z vlastní zkušenosti vím, že pro střídající hráče je složité naskočit do hry a pomoct týmu, když nešlape. V tom byl dobrý Ondra Lingr, který to uměl strhnout. Ale není to jednoduché, my jsme střídajícím hráčům taky moc nepomohli,“ zmínil Provod.

Sešívaní se v porážce nemohou dlouho hrabat, už ve čtvrtek budou doma hostit v Evropské lize AS Řím. „Je to svátek pro nás hráče, fanoušky, pro celý český fotbal. Hned v pondělí musíme na utkání s Plzní zapomenout, zápas proti AS Řím bude úplně jiný. Budeme se jim to snažit ztížit, požene nás vyprodaný Eden, budeme se snažit fanouškům zvednout náladu,“ zakončil jeden z lídrů Slavie.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.