Hlavní obsah

Provoda těší lepšící se zdraví. Hradec? Měli jsme ho porazit, byli jsme zbrklí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé od zářijového duelu na Slovácku absolvoval záložník Slavie Lukáš Provod celé soutěžní klání. Zranění mu poslední měsíce dávala zabrat. „Cítím se lépe a lépe," pravil 26letý reprezentant po nedělní remíze 1:1 s Hradcem Králové, která při výhře Sparty odsunula sešívané po základní části na druhé místo fotbalové Fortuna ligy.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Lukáš Provod ze Slavie (vlevo) v souboji s obráncem Hradce Králové Jakubem Klímou.

Článek

Slavia potřebovala k jistotě prvního místa jakoukoliv výhru, případně získat alespoň stejný počet bodů jako Sparta. Jenže nestalo se. Zatímco v Edenu mohl v nastavení rozhodnout Mick van Buren, v Liberci Sparta díky dvěma penaltám v závěru duelu otáčela zápas a nakonec zvítězila 3:1.

„Já osobně jsem vůbec nevěděl, co se dělo v Liberci. Asi nikdo z nás na trávníku. Teď víme, jak vše dopadlo. Určitě to mrzí, ve Slavii a hlavně doma musíme vyhrávat. Dnes jsme zápas zvládnout měli, i když byl těžký, ale ne tak, abychom remizovali," hodnotil Provod plichtu s Východočechy a první domácí ztrátu v sezoně.

Hradec Slavii v minulých dvou střetnutích dokonce porazil, teď si veze z Edenu po bojovném a povedeném představení bod. „Nepříjemný soupeř. Věděli jsme, s čím přijede. Společný jmenovatel pro ztráty s nimi ale asi není. Dnes jsme po vyrovnání měli prokázat kvalitu. To se nepovedlo, byli jsme zbrklí. Hradec je houževnatý, hraje hodně z bloku, ale recept od trenérů jsme měli," přemítal Provod, co se dalo udělat či mělo lépe.

Radost mu alespoň může dělat vlastní zdraví. Laboroval hlavně s kolenem, ale vše se snad postupně blíží normálu. „Cítím se lépe a lépe, ale není to ještě ideální. Pauza dlouhá, problémy se vracely, bylo to nahoru a dolů. Doufám ale, že zdraví bude držet, dnes jsem rád, že jsem mohl odehrát celé utkání," těšilo šikovného ofenzivního tvůrce.

S vervou se tak může pustit do závěrečné části ročníku. Už ve středu čeká Slavii finále MOL Cupu se Spartou, následovat bude pětikolová nadstavba, která určí majitele titulu. Teď mají o dva body navrch Letenští.

„Rozhodně není nic ztraceného. Pro nás se nic nemění, máme vše ve svých rukou, jiné je jen rozložení zápasu, s kým budeme hrát doma a venku. Máme cíl vyhrát vše a pak se nemusíme koukat doprava ani doleva," hlásí Provod.

Reklama