Hlavní obsah

První venkovní ztráta. Nezodpovědná hra ve vápně! Tam se vydělávají prachy, kritizoval Dostálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stoprocentní bilance Zbrojovky Brno na venkovních hřištích je minulostí. Svěřenci trenéra Richarda Dostálka prohráli v neděli v Jablonci 1:3 a kouč kritizoval hráče zejména za přístup v pokutových územích. I když se Zbrojovka vracela domů bez bodu, nešlo prý o nejhorší venkovní výkon v sezoně.

Foto: fczbrno.cz

Trenér Brna Richard Dostálek.

Článek

„Co k tomu říct. Fotbal se rozhoduje v pokutových územích a tam jsme se chovali velmi nezodpovědně. Všechny inkasované gól byly ze situací, na které jsme hráče upozorňovali. To mě hodně mrzí, tréninkový proces byl chystaný na to, z čeho nás může soupeř potrestat," neskrýval Dostálek zklamání po nedělní prohře v Jablonci.

Zbrojovka poprvé v nové sezoně ztratila body, v dosavadním průběhu ročníku zvítězila v Olomouci, v Ostravě a na půdě Zlína. Těžký zápas 4.kola v Plzni byl kvůli nakonec úspěšným bojům Západočechů o Ligu mistrů přeložen na 9. listopadu.

Brno bylo v Jablonci na první pohled méně aktivní a spíše se bránilo. „Byla to taktika, se kterou jsme přijeli. Nechávali jsme soupeře u nás, abychom měli volnou jeho polovinu. To byl záměr, bohužel jsme nedokázali vytvořit situace, kvůli kterým jsme hráče stavěli," prozradil Dostálek.

První trefu domácích obstaral v první půli po rychlém protiútoku Chramosta. Brno dokázalo srovnat v 59. minutě zásluhou Řezníčka, za několik desítek sekund se však prosadil jablonecký Jovovič a v 67. minutě zvýšil opět Chramosta.

„To se pak těžko hraje. Nadřeli jsme se na vyrovnání, zodpovědnost pak musí být daleko větší. Po druhé inkasované brance se zápas zlomil, vypadli jsme z role. Najít sílu zápas zvrátit je pak hodně těžké, i když příležitosti jsme měli. Scházela produktivita, ale nebyl to náš nejhorší venkovní výkon," přemítal kouč.

„Budu vytýkat hráčům, jak jsme se chovali při bránění. Ale proti soupeři, který hraje ve velkém laufu, jsme si vytvořili dost situací i určitý tlak. Jenže o ligové body se hraje v pokutovém území, tam se vydělávají prachy," zopakoval, kde mělo Brno v Jablonci největší rezervy.

Komu se daří venku?

Fortuna liga má po deseti odehraných kolech jen čtyři týmy, které na hřišti soupeřů ještě neprohrály. Nejúspěšnější je zatím se ziskem 14 bodů za čtyři výhry a dvě remízy Plzeň, Bohemians pak mají podobnou bilanci, jen o zápas a remízu méně.

Venku zatím neprohrála také Sparta, získala ale jen osm bodů. za povšimnutí stojí bilance Baníku Ostrava, svěřenci Pavla Vrby mimo domácí prostředí zatím čtyřikrát remizovali.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.