Hlavní obsah

První výhra Bílka! Navázali jsme na Slavii, těšilo kouče Plzně po kanonádě s Baníkem

Praha

Od příchodu do Plzně znal jen porážky. Dvě v lize, třetí ve čtvrtečním finále MOL Cupu se Slavií (0:1). V neděli však pod koučem Michalem Bílkem Viktoria zabrala, v duelu 33. kola fotbalové ligy rozstřílela 4:0 Ostravu. Vicemistr se notně přiblížil účasti v předkole Evropské konferenční ligy. K jistotě mu stačí uhrát bod v závěrečném duelu na půdě Opavy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jakub Brabec z Plzně nese autora třetího gólu proti Baníku Zdeňka Ondráška.

Článek

„Jsme za výsledek moc rádi. Honíme páté místo, což vzhledem k našim nejvyšším ambicím není dobré. Ale věříme, že ho uhájíme a budeme hrát aspoň konferenční ligu," uvedl plzeňský stoper Lukáš Hejda.

Právě on otevřel účet zápasu, když po půlhodině prostřelil zblízka Laštůvku. Před přestávkou na něj navázal parťák ze středu obrany Brabec. Ve druhém poločase přikrášlili výsledek střídající Ondrášek a Ba Loua.

„Dali jsme čtyři góly, měli jsme další šance. Těší mě, že jsme výkonem navázali na čtvrteční finále MOL Cupu se Slavií," uvedl Bílek, který dovedl Viktorii k premiérové výhře. V úvodních dvou zápasech pod ním totálně propadla, pokaždé inkasovala tři góly (1:3 na Spartě, 0:3 s Pardubicemi). Proti Slavii v domácím poháru ale ukázala přívětivější tvář, což proti Baníku potvrdil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zdeněk Ondrášek z Plzně slaví branku proti Baníku.

„Jsem rád, že to konečně přišlo, hráči si za poslední dva zápasy zasloužili naplno bodovat. Měli jsme sice v nohách duel se Slavií, ale Baník jsme přejeli. Jsme spokojení. V závěrečném kole hrajeme v Opavě, k postupu do předkola konferenční ligy nám stačí bod. Věřím, že si ji zajistíme," podotkl Bílek.

Baník potvrdil, že se mu proti Plzni historicky nedaří. Viktorii porazil naposledy v roce 2009, nevyhrál nad ní 23x řadě. V Doosan Areně měl sice v úvodu velkou šanci Kuzmanovičem, který trefil tyč, víc ale neukázal. Přitom poslední zápasy se mu dařilo. Herně i výsledkově. V Plzni však zklamal.

„Zápas jsme hrubě nezvládli, udělali jsme kaňku na posledních povedených utkáních. Chyběl nám pohyb, důraz, větší chtíč. Může se v tom odrážet vnitřní motivace, fyzická kondice. Musíme se poučit, aby se něco takové už neopakovalo," zlobil se trenér Ostravy Ondřej Smetana.

Reklama

Související témata: