Hlavní obsah

Jablonec - Hr. Králové 3:0První výhra pro Jablonec! Votroci ve druhém poločase vyhořeli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Sejk 1 : 0
68. Martinec 2 : 0
80. Chramosta 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce v osmém kole první ligy porazili na svém hřišti 3:0 Hradec Králové a dočkali se premiérového vítězství v sezoně. Skóre otevřel v 50. minutě Václav Sejk, další branky přidali v 67. a 80. minutě Jakub Martinec s Janem Chramostou. Severočeši se po prvním triumfu pod vedením kouče Davida Horejše posunuli na 13. místo, "Votroci" jsou na šesté pozici neúplné tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Michal Reichl z Hradce Králové a Václav Sejk z Jablonce.

Článek

Jablonec neprohrál s Hradcem Králové 12. ligový duel za sebou a v nejvyšší soutěži zvítězil po devíti utkáních. Východočeši prohráli po čtyřech zápasech a podruhé za sebou neskórovali.

Oba trenéři se museli vypořádat s množstvím absencí z důvodu zranění nebo disciplinárních trestů. Zdravotní problémy nepustily do hry ani domácího kapitána Hübschmana. Debut v jabloneckém dresu si naopak odbyl nigerijský stoper Akpudje, čerstvá posila z litevského týmu FK Panevežys.

Úvod utkání nabídl řadu šancí na obou stranách. Skóre mohl otevřít už ve druhé minutě Krob, jeho ránu z úhlu ale Reichl zneškodnil. Jablonecký levý bek připravil ještě větší příležitost pro Sejka, jenž trefil hlavičkou z bezprostřední blízkosti jen paži královéhradeckého gólmana. Na druhé straně se blýskl Hanuš, jenž skvěle zasáhl nejprve proti Kubalovi a následně si poradil i Vašulínovou dorážkou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Kučera z Hradce Králové a Jan Chramosta z Jablonce.

V prvním poločase měli více ze hry Severočeši, jejichž ofenzivu táhl z pozice podhrotového záložníka aktivní Polidar, větší šance si ale vytvořili hosté. Hanuš znovu podržel svůj tým po půlhodině při další dvojité šanci soupeře, když nejprve vytěsnil Vašulínovu ránu zpoza vápna a po následném rohu opět vychytal z bezprostřední blízkosti zakončujícího Kubalu.

Ve druhé půli už dominoval Jablonec, který do té doby nejlepší ligovou obranu pokořil v 50. minutě. Reichl ještě dokázal vytěsnit Krobovu prudkou křižnou střelu, Smržův akrobatický odkop z brankové čáry ale trefil dobíhajícího Sejka, od něhož se míč odrazil do sítě. Dvacetiletý hráč hostující ze Sparty, jenž se vrátil do základní sestavy po dvouzápasové pauze, se prosadil potřetí v sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Matej Trusa z Hradce Králové a David Houska z Jablonce.

V 67. minutě se navíc po Šulcově centru z levé strany odrazil míč k Martincovi a ten nekompromisní ránou zvýšil. Královéhradecký odchovanec svou třetí ligovou trefu v kariéře z respektu k mateřskému klubu neslavil. V 80. minutě potvrdil domácí triumf chytrým lobem Chramosta, se čtyřmi góly nejlepší střelec týmu.

Jablonec uspěl na svém hřišti po pěti ligových utkáních a z tříbodového zisku v nejvyšší soutěži se radoval poprvé od 7. května a duelu v Teplicích.

8. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - FC Hradec Králové 3:0 (0:0)
Branky: 50. Sejk, 67. Martinec, 80. Chramosta. Rozhodčí: Batík - Nádvorník, Podaný - Machálek (video). ŽK: Houska - Rada. Diváci: 2309.
Jablonec: Hanuš - Akpudje, Martinec, Heidenreich - Šulc (89. Souček), Kratochvíl, Houska, Krob - Polidar, Chramosta (82. Patrák) - Sejk (87. Ikaunieks). Trenér: Horejš.
Hradec: Reichl - Klíma, Ševčík, Čech - Gabriel, Kučera (69. Kodeš), Rada, Smrž - Trusa (69. Dvořák), Vašulín (79. Rybička), Kubala (71. Matěj Koubek). Trenér: Miroslav Koubek.

Reklama