Hlavní obsah

Řezníčkovi musel oba góly posvětit VAR. Divné, když emoce nemůžou jít hned ven, říká kanonýr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v jarní části nejvyšší soutěže se trefil, a hned dvakrát. Útočník brněnských fotbalistů Jakub Řezníček výrazně přispěl k sobotnímu vítězství svého mužstva 2:1 nad ostravským Baníkem a zároveň se znovu osamostatnil se třinácti góly v čele pořadí ligových kanonýrů. Zbrojovka si připsala ligovou výhru poprvé od 30. října.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brněnský hrdina duelu s Baníkem Ostrava, dvougólový Jakub Řezníček.

Článek
Fotogalerie

Byl jste už nervózní z toho, že jste ještě v novém roce neskóroval?

Hráli jsme zatím hlavně se silnými soupeři včetně Plzně a Slavie. Nebylo jednoduché se proti nim prosadit. Před zápasem s Baníkem jsem si ale říkal, že tentokrát by to mohlo již vyjít. Povedlo se. Za dvě branky jsem samozřejmě moc rád. Ještě mnohem podstatnější je ovšem výhra, na kterou jsme teď čekali delší dobu. Pro Zbrojovku je mimořádně důležitá.

Jaký byl zápas s Baníkem?

Hodně těžký. Dobře jsme do něj vstoupili, dali jsme rychle vedoucí gól. Hrálo se nahoru dolů. Utkání se muselo divákům líbit. Ostravané nás ve druhé půli přitlačili a zejména v závěru měli velký tlak. Kluci to ovšem vzadu dobře uskákali. Hektický závěr střetnutí jsme zvládli. Získali jsme tři body, po nichž jsme hrozně toužili.

Oba dva vaše góly definitivně posvětil až VAR. Po prvním se řešil možný ofsajd, u druhého Ševčíkova ruka. Jak náročné pro vás bylo čekání na konečný verdikt?

Samozřejmě jsem to v obou případech prožíval dost blbě. Je divné, když emoce nemůžou jít ven hned po vstřelení branky. Tak to prostě ale teď je. Naštěstí jsme se v obou případech dočkali gólové radosti, byť trochu opožděně.

Co do počtu nastřílených branek jste si už vyrovnal kariérní maximum. Máte větší radost z toho, že jste se přiblížil na osm gólů vstupu do Klubu ligových kanonýrů, nebo z vedení v aktuálním pořadí střelců v tomto ročníku nejvyšší soutěže?

Každý gól mě hodně těší. Mým hlavním přáním je dostat se do Klubu kanonýrů. Buď ještě v této sezoně, anebo v příští.

Koruna pro krále ligových kanonýrů vás tolik neláká?

Ale ano. Bylo by hezké stát se nejlepším ligovým střelcem. Mám to ale o něco těžší než někteří moji konkurenti. Vždyť kupříkladu Slavia dává v některých utkáních i čtyři nebo pět gólů.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brněnský Jan Hladík pálí na branku Baníku.

Jak do vašeho mužstva zapadl stoper Tijani, který přišel na hostování z mistrovské Plzně?

V minulosti jsem ho sledoval a vím, že je to velmi dobrý střední obránce. Proti Baníku to potvrdil. Věřím, že nám hodně pomůže.

Svojí mohutnou postavou vzbuzuje respekt, že?

Je to tak. Na trénincích jsem ho raději obíhal. (úsměv)

Jak moc vám chybí dlouhodobě zraněný defenzivní záložník Souček?

Na jeho pozici se s tím teď dobře pere Lukáš Endl, který je jinak stoper. Bohužel v zápase s Baníkem viděl čtvrtou žlutou kartu.

Znamená pro vás vítězství nad Ostravou důležitý bodový polštář?

Jasně. Musíme ale makat dál. Chce to nasbírat další body, abychom si vytvořili základ pro klidnější závěr ligového ročníku.

Reklama