Hlavní obsah

Řezník hlásí: Jsem zpátky, s fotbalem rozhodně nekončím! Plzeňský obránce hrál po devíti měsících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou ligu hrál naposledy před rokem. V létě ještě stihl úvodní duel 2. předkola Ligy mistrů na půdě HJK Helsinky, v domácí odvetě na konci července musel kvůli zranění odstoupit po prvním poločase. Od té doby obránce fotbalové Plzně Radim Řezník neodehrál v soutěžním utkání ani minutu, sužovaly ho svalové problémy. V sobotu se konečně dočkal návratu na hřiště, v ligovém duelu proti Slovácku (2:2) odehrál 72 minut.

Jak Plzeň ovlivní titul? Diskuze v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

„Jsem rád, že jsem mohl po takové době nastoupit. Pro hráče je nejhorší, když se mu vrací zranění, což se přihodilo mně. Čekal jsem na návrat dlouho, ale dočkal jsem se. Je to pro mě velké pozitivum," uvedl Řezník, kterého opakovaně trápily potíže se zadním stehenním a lýtkový svalem.

„Na podzim mě zlobil zadní stehenní sval. Bylo to pořád dokola - po několikatýdenní pauze jsem začal trénovat, ale zranění se vrátilo. V zimní přípravě to už vypadalo dobře, jenže při přáteláku mi píchlo pro změnu v lýtku. A průběh se opakoval. Teď už je naštěstí všechno ok," podotkl Řezník, který byl při posledních duelech na lavičce. Šanci dostal proti Slovácku.

Na co se těšit při nedělních zápasech fotbalové ligy, vám řekne expert webu Sport.cz Jiří LizecVideo: Sport.cz

A hned v základní sestavě. Na trávníku pobyl 72 minut. Byl jistý, ve druhém poločase navíc překazil výtečným obranným zákrokem šanci hostujícího Mihálika. „Vzadu máme personální problémy, proto jsme Radima využili. Je zdravotně v pořádku, má natrénováno. Po tak dlouhé pauze odehrál velmi slušné utkání," chválil Řezníka trenér Michal Bílek.

Čtyřiatřicetiletý obránce přiznal, že při recidivě zranění mu nebylo dobře na duši. Na konec s fotbalem ale nemyslel. „Mám za sebou dvě operace kolena, takže vím, co tohle obnáší. Vždy jsem chtěl být pozitivní, v žádném případě jsem neměl černé myšlenky, že bych třeba končil s fotbalem. Pomohla mi rodina, ale i kluci," pověděl Řezník, kterému po sezoně vyprší kontrakt ve Viktorii. Jak vidí svoji budoucnost?

„Teď nechci řešit, co bude. Ano, končí mi smlouva. Uvidíme poslední čtyři zápasy, jestli budu hrát. Věřím, že budu zdravý, na hřiště se ještě dostanu a potom budu řešit budoucnost. Jestli budu dál v Plzni nebo někde jinde se uvidí. Fotbal chci každopádně dál hrát, baví mě," uzavřel Řezník.

Kopačky na hřebíku #54. Hostem ve studiu byl Tomáš KřížVideo: Sport.cz

Reklama