Hlavní obsah

Rozkvět Jablonce zatím nenastal. Zklamání, musíme makat dál, burcuje Horejš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už druhou sezonu po sobě nemá Jablonec výsledky, na jaké byli fanoušci Severočechů dlouhá léta zvyklí. Loni jen o vlásek unikl baráži a také v aktuální sezoně se až na výjimky topí na příčkách, které by po základní části znamenaly znovu účast ve skupině o udržení. Druhá polovina tabulky je však enormně našlapaná.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zprava Daniel Souček a Jakub Martinec z Jablonce se snaží zastavit unikajícího útočníka Sparty Jana Kuchtu.

Článek

Jablonec vyhrál těžký zápas na Baníku, pohodu si do zápasu na Spartě ale nepřenesl. „Chtěli jsme na Baník navázat, čekal jsem to," přiznává trenér David Horejš. Jeho svěřenci působili na Letné nervózně, prohru 0:3 si i dle slov kouče zasloužili.

Špatný byl už začátek ročníku, kdy Severočeši brali první triumf až v osmém kole doma proti Hradci Králové. Následně chytli druhý dech a díky třem výhrám se vyšvihli do středu tabulky. Následoval však opět sešup dolů okořeněný výpadkem v MOL Cupu s druholigovým Vyškovem.

Po zimní pauze má zatím Jablonec bilanci čtyř bodů ze stejného počtu duelů. „Tabulka je hodně vyrovnaná i dole, což tady nebylo. Pardubice se zvedly, ale ještě je dost kol do konce. Musíme se připravit na každý duel," ví Horejš.

Na situaci Jablonce ve spodku Fortuna ligy se lze dívat dvěma pohledy. Na jednu stranu má náskok pouhých tří bodů na chvost, kde se nachází Zlín a Pardubice, na desáté místo a pozici mimo skupinu o udržení je však odstup jen čtyřbodový.

„Všechna střetnutí budou těžká a bude to o naší optimální formě. Potřebujeme, aby se nám někteří hráči uzdravili a vrátili. Věřím, že za týden utkání zvládneme," vyhlíží kouč sobotní veledůležitý domácí mač se čtrnáctými Teplicemi.

S výkonem, jaký Jablonec podal poslední kolo na Letné, však bude těžké pravidelně sbírat body. „Neměli absolutně žádnou kvalitu na míči, byla tam obrovská nepřesnost a nervozita. Je to zklamání, musíme makat dál. Na chybějící hráče se nechci vymlouvat. Špatně jsme řešili situace a z toho pramenil tlak Sparty," uznal Horejš.

Má pravdu, že kvůli hostování ze Sparty chyběli Vojtěch Patrák, Václav Sejk a Matěj Polidar, přičemž minimálně poslední dva často patří do základní sestavy. Přesto má Jablonec kádr, který by se měl podle papírových předpokladů pohybovat úplně někde jinde.

Kdo podle vás po konci nadstavbové části Fortuna ligy sestoupí přímo do druhé ligy?
Zbrojovka Brno
2,7 %
České Budějovice
6,3 %
Jablonec
4,3 %
Teplice
23,6 %
Zlín
45 %
Pardubice
16,7 %
Někdo jiný
1,4 %
Celkem hlasovalo 838 čtenářů.

Reklama