Hlavní obsah

Rozpálený Veselý tepal do sudích: Všechno je to velký alibismus, Slavia takovou pomoc nepotřebuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhořčení v něm bublalo a negativní emoce ze sebe vypustil. Trenér Bohemians Jaroslav Veselý upřímně vylíčil své pocity po porážce 1:4 se Slavií ve vršovickém derby, které poznamenaly sporné okamžiky v obou pokutových územích. „Klokanům“ sudí Tomáš Klíma penaltu nedopřál, hostům z Edenu ano. Veselý jeho verdikty těžce vstřebával a opřel se do něj i do fungování videa ve fotbalové lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Článek

Veselý podotýkal, že chce hledat chyby u svého týmu. Láteřil nad tím, že Bohemians okamžitě po vstřelené brance sami inkasovali. Ale... „Nechci, aby vypadalo, že tu brečím. Chci hledat chyby u nás, nemůžeme dvakrát po sobě dostat čtyři góly. Ale jsem tu taky od toho, abych chránil svůj tým. Budu za hráči stát a nebudu se jen koukat, když po nás takhle někdo jde," sypal ze sebe energicky trenér zelenobílých na tiskové konferenci.

Co se ve vás odehrává?

Mám ohromnou pachuť. Jestli byla penalta na jedné straně, měla být i na druhé. Viděl jsem opakované záběry, pro nás měly být dvě penalty. Celkově nerozumím metodice VARu, ale určitě mi to na komisi všichni vysvětlí, co bylo a nebylo. Ale přece nejde, aby to trvalo takhle neúměrně dlouho. Opakuje se to každý týden. Tady to (průtahy při rozhodování) znehodnotilo tempo utkání, které bylo šestadvacet minut skvělé. Rozhodčí si to pak fantasticky obhájí. Řekl, že šlo o podražení (zákrok Křapky na Jurečku). Nevím, kde ho pan Klíma hledal, ale asi ho zase někde najdou. Jsem z toho roztrpčený. Prohráli jsme si zápas sami, ale tohle mě štve. Nebudu kolem toho chodit jako kolem horké kaše a přikrývat to.

Tvrdíte, že jste měli kopat dvě penalty. Kromě zákroku Hromady na Prekopa máte na mysli ruku Ousoua po střele Dostála v nastavení první půle?

Ano. Ta ruka byla jasná, byla od těla. (Ousou) rozšířil objem těla, ta střela letěla na bránu. Jasná ruka. Zase si ale najdou alibi... Čtvrtý gól, který jsme dostali, byl z ofsajdu. Takže podle mě jsme obdrželi dvě neregulérní branky a sami měli kopat jednu, ne-li dvě penalty. Ať si z toho každý vybere, co potřebuje. Slavia je dobrý a kvalitní tým, ale myslím si, že takovou pomoc nepotřebuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Daniel Krch z Bohemians po čtvrtém gólu Slavie Praha během utkání 14. kola Fortuna ligy.

Po skončení prvního poločasu jste dostal žlutou kartu. Co jste sudímu říkal?

Neřekl jsem mu jediné sprosté slovo. Řekl jsem mu, že znehodnotil zápas, že tím protahováním u VARu ztratilo utkání tempo a že do toho zbytečně vstupoval. Mohl to nechat být, bylo by to 1:1 a mohlo se rozhodnout na hřišti. Slavia by nás stejně porazila. Diváci přišli zbytečně o zážitek a zápas skončil v nenávistné atmosféře. Ale rozhodčí si za to mohou sami svým alibistickým rozhodováním.

Hlavní rozhodčí Tomáš Klíma byl dvakrát u videa a v obou případech svůj původní verdikt nezměnil. Překvapilo vás to?

Tím, že to bylo proti nám, jsem překvapený nebyl. Doufám, že pan Klíma bude mít takovou rozhodnost i v dalších zápasech.

Říkáte, že nerozumíte metodice VARu. Co máte na mysli?

Pan Berka (rozhodčí) minulý týden něco odpískal, tady byl u VARu a přivolá kolegu, že penalta není, a ten má najednou koule rozhodnout si to sám. Obecně si myslím, že metodika posuzování je špatná. Není to jen v našich zápasech, ale ve všech. Rozhodování trvá neúměrně dlouho, tahají se podivné záběry s divnou intenzitou. Když je potřeba, vytáhne se jiný záběr. Mělo by se to sjednotit. Nemůže to přece trvat čtyři minuty. Všichni na tribuně už to vidí a rozhodčí se teprve rozmýšlí, jestli se půjde podívat. Je to strašné, zabíjí to tempo a kvalitu utkání. Rozhodčí se schovávají, bojí se něco rozhodnout, spoléhají jeden na druhého. To je, jako kdybych já čekal, až mi někdo z tribuny řekne, jestli mám vystřídat nebo ne. Pak sem přijede rozhodčí na pohár a bojí se odpískat penaltu, protože neumí pískat bez VARu. Za mě je to všechno velký alibismus.

Reklama