Hlavní obsah

Slavia zvládla i druhé derby. Zbrojovka smetla Liberec, Teplice konečně zabraly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Fortuna liga nabídla v neděli tři zápasy 14. kola. Na sobotní vítězství vedoucí Plzně zareagovala Slavia, která zvládla druhé ligové derby v řadě a nad Bohemians v Ďolíčku zvítězila 4:1. Teplice otočily domácí utkání s Olomoucí a vyhrály 2:1. Zbrojovka Brno si doma zastřílela proti Liberci a tři body bere po jednoznačné výhře 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Jurečka (uprostřed) se raduje po proměněné penaltě.

Článek
Fotogalerie

Slavia nad Bohemians zvítězila 4:1 a Plzni se přiblížila na 4 body. Utkání v Ďolíčku začalo zhurta, ve druhé minutě se prosadil domácí Roman Květ, už o minutu později ale bylo srovnáno gólem Petera Olayinky. Ještě před poločasem se pak prosadil Václav Jurečka z penalty.

Ve druhé půli přidali sešívání ještě dvě trefy zásluhou Ondřeje Lingra a znovu Nigerijce Olayinky. Slavia v nejvyšší soutěži porazila Bohemians počtvrté z posledních pěti zápasů. "Klokani" v posledních třech kolech nezvítězili, dvakrát za sebou nebodovali a propadli se na šestou příčku.

Také Teplice dokázaly otočit nepříznivý vývoj utkání a nad Olomoucí zvítězily 2:1. Na gól hostujícího Antonína Růska odpověděl ještě v první půli Filip Žák. Po poločase se prosadil Abdallah Gning.

Teplice bodovaly po třech porážkách v řadě a díky vítězství nad Hanáky se posunuli před České Budějovice na 13. příčku. "Skláři" v lize porazili Sigmu poprvé od roku 2014 a po 13 zápasech.

Zbrojovka si doma poradila se Slovanem Liberec jasně 3:0. O vítězství rozhodli ve druhé půli Jakub Šural, Michal Ševčík a Jakub Řezníček. Brno navázalo třemi body na venkovní vítězství nad Pardubicemi a v tabulce je páté. Zbrojovka vyhrála doma po čtyřech duelech, Liberec prohrál venku potřetí po sobě.

Utkání mezi Spartou a Slováckem bylo přeloženo na 9. listopadu, protože mužstvo z Uherského Hradiště v pátek dohrávalo duel Evropské konferenční ligy proti Kolínu nad Rýnem. Zápas byl ve čtvrtek přerušen kvůli husté mlze.

Program 14. ligového kola
Sobota
Hradec Králové - Pardubice 1:3
Ostrava - Mladá Boleslav 3:1
Jablonec - České Budějovice 3:0
Zlín - Plzeň 0:3
Neděle
Brno - Liberec 3:0
Branky: 51. Šural, 59. Ševčík, 72. Řezníček
Bohemians - Slavia 1:4
Branky: 2. Květ - 3. a 79. Olayinka, 30. Jurečka z pen., 76. Lingr
Teplice - Olomouc 2:1
Branky: 22. Žák, 61. Gning - 14. Růsek
Sparta - Slovácko odloženo

Reklama

Související témata: