Hlavní obsah

Rozšíření české kolonie. Sparťan Sáček svléká rudý dres, upsal se v Polsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Budoucnost fotbalisty pražské Sparty Michala Sáčka je vyřešena. Po úvodních informacích ze zahraničních zdrojů už také Letenští potvrdili, že 26letý univerzál míří do Polska, konkrétně do klubu Jagiellonia Białystok. Tam momentálně působí i Češi Tomáš Přikryl s Martinem Pospíšilem.

Foto: Jagiellonia Białystok

Michal Sáček přestoupil ze Sparty do polské Jagiellonie.

Článek

„Jagiellonia Bialystok má nového hráče. S klubem podepsal český střední záložník Michal Sáček, smlouvu má platnou do června 2025. Bude nosit číslo 16," chlubí se polský celek na svém webu.

O odchodu Sáčka z Letné bylo jasno už během zimní přípravy, kdy s klubem neodcestoval na soustředění do Španělska. Zájem projevil například Pavel Vrba, jenž nově trénuje Zlín, od začátku se ale jako nejvíce pravděpodobný jevil odchod do zahraničí.

Nakonec nejde o Itálii, ale o aktuálně patnáctý celek polské nejvyšší soutěže, jenž bude hrát na jaře primárně o záchranu. „Saku, děkujeme ti za všechno, co jsi pro Spartu odvedl a přejeme ti hodně štěstí do další kariéry i osobního života," píše Sparta v oficiálním oznámení.

Sáček debutoval v české nejvyšší soutěži v sezoně 2015/16. „Svůj první soutěžní zápas zapsal 30. března 2016, kdy zasáhl na závěrečných devět minut do pohárového utkání proti Liberci a byl to debut nejen vítězný, ale díky lepšímu skóre z dvojzápasu také postupový," připomíná Sparta.

Hráč, jenž prošel také reprezentací do 21 let a zatím jednou se představil i v seniorském výběru, má za sebou například zápasy v evropských pohárech proti Interu Milán. První ligovou trefu zaznamenal na jaře roku 2019, když zvyšoval na 3:0 v domácím utkání proti Plzni. „Nebyl ale jediným gólovým debutantem toho večera. O tento post se bude navždy dělit s Adamem Hložkem, který skóre zápasu otevíral," vzpomíná již bývalý zaměstnavatel.

V dalších letech se stal Sáček stabilním členem prvního týmu, pravidelně patřil mezi nejvíce vytěžované hráče. Nejčastěji nastupuje na levém kraji obrany nebo ve středu zálohy.

„O akvizici Michala jsme jednali již delší dobu. První nápad byl podepsat ho 1. července poté, co mu vypršela současná smlouva. Se Spartou však došlo k dohodě ohledně brzkého přestupu. Jsem moc rád, že jsme Michala nakonec přivedli v lednu, ne až v létě. Využili jsme jeho problémů s herním vytížením, když se ve Spartě změnil trenér. Doufám, že si Michal rychle zvykne na tým a pomůže nám v boji o udržení v Ekstraklase," cituje Jagiellonia sportovního ředitele klubu Łukasze Masłowského.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava