Hlavní obsah

Rozverný Vrba po porážce se Spartou: Obránce Didiba? Celý týden jsem ho bil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po propadáku na hřišti karvinského nováčka podali fotbalisté Zlína ve druhém ligovém kole na svém stadionu proti mistrovské Spartě podstatně lepší výkon, avšak nakonec gólem z pokutového kopu deset minut před koncem s vysokým favoritem 0:1 padli.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Pavel Vrba během utkání Zlína se Spartou

Článek

„Prohráli jsme přísnou penaltou. K té situaci se ale víc vyjadřovat nebudu," říkal po utkání kouč Ševců Pavel Vrba, na němž bylo znát značné zklamání.

„V defenzívě jsme podali mimořádně zodpovědný výkon. Prakticky do ničeho jsme Pražany nepustili. Sami jsme si vytvořili minimálně dvě stoprocentní šance. V jedné z nich Fantiš bohužel hlavičkoval jen do tyče. V koncovce nám scházel větší klid," mrzelo ho. Když už Žák dopravil za bezbrankového stavu míč do sítě, nebyl gól po kontrole u videa kvůli ofsajdu uznán.

Vrba však kvitoval s povděkem, že Zlíňané podali mnohem lepší výkon než v zahajovacím duelu v Karviné, kde padli hladce 1:4. „Se Spartou bychom si zasloužili minimálně remízu," byl přesvědčený.

„Soupeř na tom byl sice lépe kombinačně a byl silnější na balonu, avšak musím zopakovat, že jsme Pražany nepustili do žádných nebezpečných akcí. Sparťané, kteří budou určitě zase hrát o nejvyšší příčky, s námi měli problém," těšilo trenéra Moravanů, který na pražské Letné v minulosti působil. „Kdyby se nám povedlo vstřelit gól, mohlo to pro nás být mnohem příjemnější," věděl.

Slova chvály našel pro obránce Didibu, jenž podal mnohem lepší výkon než v utkání ve slezském městě. „Co jsme s ním udělali? Celý týden jsem ho bil," neztratil Vrba ani po prohře smysl pro humor. „Tentokrát se mu dařilo. Byl hodně konstruktivní. Kéž by mu to vydrželo i do dalších zápasů," přál si.

Den před střetnutím s obhájci titulu získali Ševci do kádru z druholigové Líšně urostlého stopera či defenzivního záložníka Černína, který však prozatím zůstal jen na lavičce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Veljko Birmančevič ze Sparty, Joss Didiba ze Zlína a Lukáš Haraslín ze Sparty.

„Když to přeženu, byl u nás dvě hodiny i s cestou. Na to, aby hned nastoupil proti Spartě, nebyl připravený. Jsme ale za něj rádi. Sledovali jsme ho delší dobu, viděli jsme ho v létě v přípravných utkáních. Jde o zajímavého fotbalistu, který by nám mohl do budoucna pomoct," očekává Vrba.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.