Hlavní obsah

Rudý dres nahradí Žlutá Armáda! Bývalá opora Sparty získala exotické angažmá

Praha

Čekal na nové angažmá čtvrt roku. V půlce července se po sedmi letech nerad a dojemně rozloučil s fotbalovou Spartou. Obránce Costa Nhamoinesu opustil Letnou jako volný hráč, pak se musel připravovat sám. Až během víkendu hráč ze Zimbabwe oznámil, že si našel nový klub. A pořádně exotický. Costa bude oblékat žluté barvy indického týmu Kerala Blasters.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Costa ze Sparty oslavuje gól během utkání s Příbramí.

Článek

Odchod, který vzal sparťany za srdce. Oblíbenému Costíkovi skončila po minulé sezoně smlouva a novou už nedostal. S fanoušky se rozloučil dojemným videem.

Zul se a naposledy napochodoval na letenský trávník. Trochu si ho utrhl a schoval do kapsy. Symbolicky poděkoval prázdným tribunám, jako by byly zaplněné. A naposledy jako hráč Sparty políbil rudý dres.

„Nemám ani slov," netajil Costa dojetí.

Naučil se česky, nosil i kapitánskou pásku. Proto má od Sparty slíbeno, že po ukončení aktivní kariéry se může v některé z jiných rolí vrátit.

„Je zářným příkladem, že i cizinec může být pro Spartu velkým přínosem, pokud má správný charakter a identifikuje se s klubem a jeho hodnotami," chválí Costu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Klub hladový po úspěchu

Pokud na Afričanův návrat opravdu dojde, bude o exotickou zkušenost bohatší.

Costa se totiž vydává až do Indie, kde bude hrát za Kerala Blasters. Klub z pobřežního města Kóčin skončil v roce 2016 v lize druhý, ale v dalších sezonách do bojů o titul nezasáhl. Dlouholetý sparťan má zjednat nápravu...

„Je pro mě skvělý pocit a čest připojit se do rodiny týmu Blasters. Cítím se fantasticky. Líbí se mi, že je klub hladový po úspěchu, což je pro mě skvělá motivace," oslovuje Costa fanoušky svého nového chlebodárce v krátkém videu.

„Takže ahoj Žlutá Armádo (přezdívka klubu). Jak se máte? Jsem tu s vámi," zdraví a vyhrnuje bílé tričko, pod nímž má schované žluté síťované.

Costa byl až do léta jedním ze symbolů Sparty posledního období. V roce 2014 s ní získal double, na jaře 2016 jí pomohl až do čtvrtfinále Evropské ligy.

Reklama

Související témata: