Hlavní obsah

Růsek prolomil střeleckou smůlu a pomohl k výhře nad Pardubicemi. Tížilo mě to, přiznal forvard Sigmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tyč, břevno, gólman! Olomouckého útočníka Antonína Růska nechal fotbalový pánbůh pořádně vycukat, než mu v duelu s Pardubicemi dopřál jeho první vstřelený gól v sezóně. 23letý ofenzivní fotbalista nejprve dvakrát nastřelil brankovou konstrukci, následně jej jednou skvěle vychytal brankář Markovič. Čtvrt hodiny před koncem utkání se ale již konečně trefil po parádní finální přihrávce Radima Breiteho. „Už v Hradci jsem dal břevno, takže jsem si skoro říkal, jestli nedělám něco špatně,“ svěřil se po utkání Růsek, kterému evidentně spadl kámen ze srdce. Kromě něj se trefil i stoper Jakub Pokorný v závěru první půle a Sigma tak veze domů plný počet bodů po výhře 2:0.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Antonín Růsek z Olomouce se raduje z branky.

Článek

Obraz celého střetnutí utvořily poslední minutky prvního dějství. Pět minut před koncem jeho řádné hrací doby totiž obdržel po konzultaci s videorozhodčím červenou kartu pardubický bek Bernardo Rosa za faul na Jana Vodháněla. „Vyloučení bylo určitě zlomovým bodem zápasu, i před ním jsme ale byli aktivní a vytvořili si více gólových příležitostí," komentoval průběh utkání Růsek.

Jako klíčovou pro vývoj duelu ale viděl jeho kouč Václav Jílek jinou situaci. „Minimálně stejně důležitý, jako červená karta, byl gól, který jsme dali v nastavení prvního poločasu. Občas týmu paradoxně pomůže, když jde do oslabení a může se soustředit na defenzivu. Díky tomu, že jsme vedli, jsme naopak mohli kontrolovat hru. Pro neutrálního diváka byl kvůli tomu zápas méně atraktivní, nám to ale hrálo do karet," konstatoval trefně 46letý trenér.

Tomu se zamlouval hlavně přístup jeho svěřenců. „Apeloval jsem na hráče, aby se od úvodu předváděli v aktivním světle. To se podařilo, důležitý zápas jsme zvládli a navíc u toho předvedli dobrý výkon, byli jsme nepříjemní v presinku. To je přesně ta herní identita, kterou se chceme prezentovat každý zápas," prohlásil spokojeně Jílek, který ale vzápětí začal spílat svému celku za neefektivitu v zakončení. „Co se týče proměňování šancí, jsme snad nejhorší v celé lize. Chování před brankou soupeře potřebujeme jednoduše zkvalitnit," nehledal výmluvy olomoucký lodivod.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Jakub Markovič z Pardubic.

A třeba mu k tomu v budoucnu pomůže i střelecky probuzený Růsek, který by snad nastřílel i hattrick, kdyby mu to po celé utkání s Pardubicemi lidově řečeno „lepilo". „Jsem opravdu rád, že se mi konečně podařilo vstřelit branku, hodně mě to tížilo. Je mi jasné, že příští týden s Plzní nebudeme mít tolik příležitostí ke skórování jako dnes a budeme muset být produktivní. Věřím ale, že nám dnešní výhra pomůže a popereme se o body," uzavřel 23letý útočník.

Reklama

  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 70. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 66. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 1 Sparta - Ostrava 4 : 1 70. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice