Hlavní obsah

S fotbalisty Olomouce začal přípravu na novou sezonu i brankář Digaňa

S fotbalisty Olomouce začal přípravu na novou sezonu i brankář Tomáš Digaňa. Sigma získala pětadvacetiletého slovenského gólmana jako volného hráče z druholigové Opavy a podepsala s ním dvouletou smlouvu. Hanáci o tom dnes informovali na klubových internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ze Slavie Praha a jeho šlapák na brankáře Opavy Tomáše Digaňu. Ilustrační foto.

Článek

Digaňa dosud odchytal v první lize deset utkání v jarní části sezony 2020/21. "Jsem rád, že jsem v Olomouci. Samozřejmě bych rád chytal. Vím ale, že tady jsou velmi kvalitní brankáři a můžu se od nich hodně učit," řekl Digaňa.

"Budeme hrát dvě profesionální soutěže, takže je třeba mít minimálně čtyři kvalitní gólmany. V Opavě Tomáš předváděl dobré výkony, navíc v něm vidíme potenciál, aby se i dál zlepšoval," uvedl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Hanáci, kteří skončili v uplynulé ligové sezoně osmí, zahájili letní přípravu kondičními testy. Nechyběly všechny nové posily - Filip Zorvan, Lukáš Vraštil, Denis Ventúra a Martin Košťál.

Z hostování se vrátili Jan Štěrba a Tomáš Zlatohlávek. Delší volno dostali tři reprezentanti Václav Jemelka, Juraj Chvátal a Florent Poulolo, v rekonvalescenci je útočník David Vaněček.

Reklama