Hlavní obsah

S Hlouškem ve Zlíně už nepočítají. Očekávaný příjem 133 tisíc? Od nás určitě ne, tvrdí Grygera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý reprezentant Adam Hloušek dres fotbalistů Zlína poté, co vyšly najevo jeho obrovské dluhy, už neoblékne. S krajním obráncem či záložníkem, který za Ševce nastoupil na podzim jen ke dvěma ligovým a jednomu pohárovému utkání a poslední dobou se individuálně zotavoval po operaci achilovky, klub rozvázal smlouvu, která mu měla vypršet v červnu.

Foto: FCVP

Adam Hloušek na archivním snímku.

Článek

Vedení Ševců Hlouškovi na konci loňského roku v době rekonvalescence snížilo původní měsíční plat 96 800 korun na necelých šedesát tisíc. V lednu a únoru bral pouhých 12 100 korun. „A za březen nedostane ani to. Hloušek už není náš hráč," sdělil zlínský generální manažer Zdeněk Grygera. V insolvenčním návrhu ovšem uvádějí Hlouškovi právníci, že fotbalista očekává od března příjem 133 100 korun. „Určitě ne od nás," tvrdí rezolutně.

Padla tak někdejší dohoda, že se Hloušek po úplném zotavení připojí opět k mužstvu. „Kvůli tomu, co se seběhlo v poslední době, se situace změnila," říká majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka. Hlouškovy nesnáze ho mrzí. „Fotbalista to je dobrý. Já jsem proti němu z lidského hlediska nic neměl. Bohužel se zamotal do takových problémů, z nichž nebude jednoduché se dostat," míní šéf FC Trinity.

Co je příčinou Hlouškových obřích dluhů? Spekuluje se o závislosti na hazardu. A jak se zdá, jsou ještě vyšší než původních zhruba 21 milionů korun. Když byl soudem vyzván k opravení nejasností v žádosti o oddlužení, objevil se ještě kupříkladu mj. nesplacený úvěr u Komerční banky ve výši přes dva miliony korun.

Hloušek uvedl pro server isport.cz, že se svoje problémy snaží řešit. „Rozhodně nikam neutíkám a nikde se neschovávám," ujišťoval. O důvodech milionových dluhů však pomlčel.

Zareagoval tak na slova zlínského kouče Pavla Vrby, který před týdnem po ligovém duelu svého týmu se Spartou uvedl na adresu bývalého hráče Jablonce, Slavie, Kaiserslauternu, Norimbeku či Plzně, že neví, zda je na marodce nebo třeba v Brazílii na pláži. „Že se Adam našel? Mně nenapsal a média nesleduju," řekl Vrba v sobotu po remíze Ševců 1:1 v duelu nejvyšší soutěže v Brně. „Pokud se snaží svoji situaci řešit, přeju mu, ať je v tom úspěšný. Ale raději nebudu říkat, co si o tom myslím já," dodal.

Reklama

Související témata: