Hlavní obsah

S takovou obranou budeme mít problémy všude, zuřil Svědík

Mladá Boleslav

Zklamaný ze současných výkonů v obraně byl po remíze 2:2 s Hradcem Králové v 18. kole první ligy trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík. Jeho svěřenci v domácím azylu Východočechů v Mladé Boleslavi ztratili vedení, když doplatili na vyloučení Petra Reinberka a dva nařízené pokutové kopy. V závěru zachránil čtvrtému celku tabulky bod svým druhým gólem v utkání Václav Jurečka, jeho tým však v lize potřetí za sebou nezvítězil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík byl po remíze s Hradcem kritický.

Článek

"Teď je největší chyba v naší defenzivě. Ze tří zápasů jsme inkasovali sedm branek a to svědčí o všem," uvedl na tiskové konferenci Svědík. "To předtím nebylo. V okamžiku, kdy si budeme myslet, že to takhle půjde, budeme naopak mít problémy s každým. Ne každému soupeři dáte tři góly a ani na to nemáme mužstvo. Musíme vycházet z pevné obrany a zodpovědnosti, což v tomto utkání nebylo," doplnil sedmačtyřicetiletý trenér.

Slovácko vedlo v Mladé Boleslavi po trefě Jurečky z 36. minuty. Po hodině hry však fauloval Reinberk nabíhajícího Filipa Novotného, dostal červenou kartu a Adam Vlkanova z následné penalty nadvakrát vyrovnal.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Adam Vlkanova z Hradce Králové.

"Ve druhé půli jsme nepochopitelně pustili Hradec do brejkových příležitostí. Naše defenzivní práce se mi vůbec nelíbila," připustil Svědík. "První penalta vyplynula z brejku, který jsme si nepohlídali. Byla tam individuální chyba, při níž jsme nechali na pravé straně odcentrovat před bránu," řekl bývalý kouč Jihlavy nebo Mladé Boleslavi.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Hradce remizovali se Slováckem 2:2.

Při druhé situaci pak fauloval v 79. minutě Michal Tomič v pokutovém území Vlkanovu. Nařízenou penaltu proměnil Jakub Rada. "U té druhé nevím. Říkali mi, že nejdřív fauloval Vlkanova. Náš hráč má roztrženou nohu, tak doufám, že to rozhodčí posoudili dobře. Hledám spíše, proč k té situaci došlo. Udělali jsme chybu se stopery na půlce hřiště, pak se tam překřižovali a vyvrcholilo to faulem," uvedl Svědík.

I přes početní nevýhodu se Slovácko dočkalo v závěru alespoň vyrovnání, když se trefil znovu Jurečka. Sedmadvacetiletý útočník vstřelil už svou devátou branku v ligové sezoně a dotáhl se k čelu tabulky kanonýrů nejvyšší soutěže.

"Venca si odehrál své. Trochu nám to vrátil za Plzeň, s níž měl také některé šance. Jsem rád, že se teď dvakrát trefil, protože jsme už uvažovali, že by ze začátku zápasu nenastoupil. Nakonec ale potvrdil, že je to gólový hráč," podotkl Svědík.

Slovácko od domácí výhry 4:0 nad Spartou čeká na ligové vítězství. "Cením si, že jsme v závěru zareagovali a vytěžili alespoň bod. Vzhledem k vývoji a že jsme vedli 1:0, jsme ale toto utkání měli dohrát a vyhrát. Na druhou stranu, když Hradec otočil, je člověk rád za bod a že se podařilo v deseti vyrovnat," dodal Svědík.

Reklama