Hlavní obsah

Hradec - Slovácko 2:2Oslabené Slovácko remizovalo s nováčkem a potřetí za sebou nevyhrálo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Jurečka 0 : 1
63. Vlkanova 1 : 1
80. Rada (penalta) 2 : 1
83. Jurečka 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka remizovali v 18. kole první ligy na hřišti Hradce Králové 2:2 a v nejvyšší soutěži potřetí za sebou nezvítězili. Hosty poslal do vedení v 36. minutě Václav Jurečka, po hodině hry však tým z Uherského Hradiště přišel o vyloučeného Petra Reinberka a nováček soutěže stav otočil. Nejprve se po dorážce neproměněného pokutového kopu trefil Adam Vlkanova a v 81. minutě se prosadil z další penalty Jakub Rada. Bod Slovácku zachránil sedm minut před koncem opět Jurečka, který se s devíti brankami dotáhl k čelu tabulky ligových střelců.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Utkání 18. kola první fotbalové ligy mezi Hradcem Králové a Slováckem

Článek

Svěřencům trenéra Martina Svědíka patří v tabulce čtvrté místo, na pátou Ostravu ale mají k dobru už jen bod. Hradec Králové, který v domácím azylu v Mladé Boleslavi neprohrál ani devátý ligový zápas, je nadále šestý.

Oba týmy zahájily duel opatrně a do první větší příležitosti se dostal až ve 24. minutě hostující Jurečka. Jeho pokus v dobré pozici zablokovali obránci. Sedmadvacetiletý útočník se však ještě před přestávkou dočkal. V 36. minutě jej našel přesnou přihrávkou v pokutovém území Petržela a odchovanec Opavy tentokrát nedal tvrdou ranou brankáři Fendrichovi šanci. Jurečka se prosadil po dvou zápasech.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Radost fotbalistů Slovácka po vstřeleném gólu proti Hradci Králové.

Domácí se ve druhé části tlačili za vyrovnáním a blízko k němu byl ve 49. minutě Prekop, v nadějné příležitosti ale překopl. O chvíli později se zase běžel po rychlém protiútoku na brankáře Nguyena Vašulín, hostující gólman však jeho přízemní střelu vyrazil míč na roh.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Adam Vlkanova z Hradce Králové.

Východočeši se dočkali až po hodině hry. Po centru Vlkanovy z pravé strany fauloval v pokutovém území Reinberk nabíhajícího Novotného a rozhodčí Franěk nařídil pokutový kop. Hostující obránce navíc dostal červenou kartu. K penaltě se postavil Vlkanova, a přestože Nguyen jeho první ránu vyrazil, na dorážku byl již krátký. Královéhradecký záložník vstřelil pátý gól v ligové sezoně.

Svěřenci trenéra Koubka v početní výhodě svého soupeře ještě více zatlačili a v 67. minutě mohl duel otočit Vašulín, z malého vápna však trefil jen boční síť. Aktivní hra "Votroků" nicméně slavila úspěch 10 minut před koncem. Po dalším rychlém brejku byl faulován v pokutovém území Vlkanova a Franěk nařídil po kontrole situace ze záznamu další pokutový kop.

Z něj pak střídající Rada dobře umístěnou ranou překonal Nguyena a šestou brankou v ligové sezoně se osamostatnil v pozici nejlepšího střelce týmu před Dvořákem, který do utkání po operaci kolene nezasáhl.

Domácím však radost vydržela jen dvě minuty. Slovácko se i přes oslabení usadilo ve vápně soupeře a Jurečka tvrdou ranou pod břevno rozhodl o dělbě bodů. Nic na tom už v závěru nezměnil ani královéhradecký Vašulín, jehož vychytal Nguyen.

18. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 2:2 (0:1)
Branky: 63. Vlkanova, 81. Rada z pen. - 36. a 83. Jurečka. Rozhodčí: Franěk - Kubr, Pfeifer - Adámková (video). ŽK: Vašulín - Kalabiška, Svědík (trenér). ČK: 61. Reinberk (Slovácko). Diváci: omezený počet.
Hradec: Fendrich - Klíma, Král, Čech - Mejdr, Kodeš (63. Rada), Soukeník, Novotný - Prekop, Vašulín, Vlkanova. Trenér: Koubek.
Slovácko: Ngyuen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Daníček, Havlík - Petržela (73. Cicilia), Sadílek (74. Navrátil), Holzer (66. Tomič) - Jurečka (90.+2 Kohút). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: