Hlavní obsah

Šádek: Spím klidněji. Už se neprobouzím s tím, že mám někde sekeru deset milionů eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou první půlrok po boku nových švýcarsko-rakouských majitelů, kteří majoritně vstoupili do fotbalové Plzně. Oproti nedávné době, kdy předseda představenstva Adolf Šádek balancoval s Viktorií nad propastí a musel si na provoz klubu půjčit na svou osobu přes 100 milionů korun, je výrazně klidnější. „Spím klidněji. Ale úspěšný chci být s Viktorkou dál. Takže s klidem to přehánět nebudu,“ řekl Šádek na středeční tiskové konferenci v Doosan Aréně.

Foto: FCVP/Ondřej Pastor

Majitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek v areálu hotelového komplexu Villaitana ve španělském Benidormu

Článek

Už se nebudíte ze spaní jako před rokem?

Už se neprobouzím s tím, že mám někde sekeru deset milionů eur. Jen ze spaní křičím německy. Jsem výrazně klidnější, než když jsem tu káru táhnul sám a byl jsem odkázaný na pomoc hráčů a trenérů, abych mohl přežít. Jenže úspěšný s Plzní chci být pořád, i při změně filozofie, která se zatím týká rozvoje mládeže. Dobil jsem baterky, mám před sebou další motivace a cíle.

Myslíte na titul?

Bavit se o tom, že honíme Spartu se Slavií, by bylo trochu úsměvné s ohledem, jaký bodový odskok od nich máme. Cílem je na ně vytvořit tlak a znepříjemnit jim jaro. Podzim zvládly dobře, třeba se ale karty otočí a dají nám čuchnout. Chceme udržet třetí místo, budeme se snažit vyhrát MOL Cup a v Konferenční lize dojít ještě aspoň přes jednoho soupeře.

Vyhovuje vám pozice třetího vzadu?

Nejvíc by mně vyhovovalo, kdybychom byli před Spartou i před Slavií. Ze třetího místa si musíme hlídat záda. Nemáme na konkurenty takový odstup, abychom mohli být v klidu.

V zimě jste přivedli několik posil včetně dvou mladých záložníků Lukáše Červa a Matěje Valenty, kteří se stali součástí transferu dlouholeté jedničky Jindřicha Staňka do Slavie. Pouštěl jste Staňka s těžkým svědomím?

Rozhodnutí o odchodu Jindry jsem alibisticky neuděl já ani klub. Bylo to na samotném hráči. Jindrovi byl přislíbený přestup do zahraničí. Když mu přišla nabídka ze Slavie, nechal si deset dnů na rozmyšlenou a potom nám oznámil, že by ji chtěl přijmout.

Jak jste reagovali?

Rozhodli jsme to akceptovat. Byla pro nás lákavá možnost doplnění kádru o dva mladé reprezentanty. Tento obchod se propírá z různých stran, teď, při zranění Jindry, se píše a mluví o tom, že byl výhodnější pro Plzeň.

Vy si to taky myslíte?

Jestli byl výhodnější pro Plzeň, nebo pro Slavii, ukáže až budoucnost. Jsem ale přesvědčený, že až se Jindra dá do pořádku, ukáže kvality. Doufám tedy, že ne ve vzájemném zápase v Plzni. Když řeknu za nás, musíme být spokojení s příchody dvou mladých hráčů, kteří budou do budoucna přínosem a posilami pro celý tým.

Odchod Staňka do Slavie? Nevidím to jako oslabení, je to dobrý obchod, říká trenér Plzně Miroslav KoubekVideo: Sport.cz

Bude u toho dál trenér Miroslav Koubek, který má kontrakt do konce této sezony?

Trenér Koubek je starší, ale věk je u něj jenom číslo. S vedením jsme se domluvili, že tuto otázku nebudeme před startem jara otvírat.

Dali jste si termín, do kterého Koubkovu budoucnost v klubu rozseknete?

Během jara. Dokážu si představit s trenérem spoustu věcí, on se mnou taky. Lidsky to mezi sebou máme jasně nastavené. Nechceme se teď ani jeden z nás znervózňovat, co bude po skončení sezony. Myslím, že o konec se jednat nebude. Je jen otázka, jak si naši budoucí spolupráci během jarní části nastavíme.

Kromě působení v Plzni jste členem pracovní skupiny, kterou výkonný výbor FAČR pověřil vyhledáním jmen k obsazení pozic trenéra a manažera reprezentace. Kouče už národní tým má, s kým ale bude Ivan Hašek spolupracovat, je stále ve hvězdách. Nebo už znáte favorita?

Jsem spokojený, že Ivan Hašek je ve funkci a pracuje. Ohledně manažera byl naší skupině prodloužen mandát do konce února. V pondělí ráno máme na FAČR poradu, nechal bych tyto záležitosti tam. Abych předsedu nepřekvapil.

Reklama

  Č. Budějovice - Slovácko dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice
Slovácko
  Hradec Králové - Slavia dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové
Slavia
  Ostrava - Liberec dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Liberec
Ostrava vs. Liberec
Ostrava
Liberec
  Plzeň - Teplice dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Teplice
Plzeň vs. Teplice
Plzeň
Teplice
  Zlín - Karviná dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Zlín vs. Karviná
Zlín vs. Karviná
Zlín
Karviná
  Olomouc - Sparta dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Sparta
Olomouc vs. Sparta
Olomouc
Sparta
  Jablonec - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec
Ml. Boleslav
  Bohemians - Pardubice dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články