Hlavní obsah

Sebevědomý start nováčka. Vrba ocenil Budínského, Hejdušek věnoval výhru tatínkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud mělo úvodní utkání prvoligového nováčka z Karviné se Zlínem ukázat kdo je největším adeptem na sestup, musejí se na Valašsku začít hodně třást. Slezanům, kteří se do nejvyšší soutěže vrátili po roční pauze, si na ševce vyšlápli bez respektu a ze hřiště je vyprovodili výsledkem 4:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

První gól Karviné. Zleva jsou autor branky Rajmund Mikuš a Dávid Krčík z Karviné.

Článek

„Prohráli jsme s druholigovým týmem, to není dobré. Musíme se rychle vzpamatovat, aby se neopakovala minulá sezona," vykládal kapitán Zlína Dominik Simerský.

Dvěma nahrávkami a gólem už v prvním poločase, který domácí vyhráli jednoznačně 3:0, se na demolici Zlína podílel domácí středopolař Lukáš Budínský. „Tohle jsme ani nečekali. Ale super, celý tým makal a zasloužili jsme si to," uvedl novopečený karvinský kapitán, který pásku převzal po Michalu Papadopulosovi.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Ten po postupové sezoně ukončil kariéru a stal se nově trenérem útočníků v Karviné. Čtyři góly do sítě Zlína mu musely udělat velkou radost. „Měli jsme nějaký plán a ten jsme plnili, udeřili jsme dvakrát ze standardky, což hodně pomohlo," vykládal Budínský, který si za skvělé centry vysloužil pochvalu i od hostujícího trenéra Pavla Vrby.

„Buďo, ty tvoje nahrávky jsou perfektní," řekl Vrba svému bývalému svěřenci z Baníku přímo v mixzóně mezi novináři. „Díky, tohle potěší," odvětil Budínský. „Pan Vrba je stále kvalitní trenér, hezky se to poslouchá."

„Znám Buďu iks let. Od Mladé Boleslavi přes Baník to byl vždycky klíčový hráč při standardních situacích. Možná nevypadá herně, ale dnes se nejvíce zasloužil o pro nás tak krutý výsledek," dodal Vrba, který byl z výkonu svého týmu především v prvním poločase hodně rozladěný. „Od některých hráčů jsem čekal lepší výkon. Karviná byla hlavně v prvním poločase jednoznačně lepší a vyhrála zcela zaslouženě," říkal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Karviné se radují z gólu.

Zároveň ale přiznal, že netrefil optimální sestavu. „Asi jsme se, nebo já osobně, netrefil úplně ideálně do toho, co jsem čekal. Je to na zamyšlenou. Je pravda, že v druhém poločase po změnách (v poločase poslal Vrba do hry Slončíka, Tkáče a Vukadinoviče) jsme herně ožili a bylo to herně vepředu výrazně lepší. Ale první poločas z naší strany byl hodně špatný," hodnotil Vrba 329 utkání, v němž vedl tým jako hlavní trenér.

To karvinský Tomáš Hejdušek si roli hlavního trenéra v nejvyšší soutěži vyzkoušel úplně poprvé. „Pocity jsou super. Ale já jsem vůbec nepochyboval o tom, že bychom tohle utkání nezvládli. Když jsem ve středu nebo ve čtvrtek viděl kluky, jak jsou natěšení, tak jsem si hlavně přál, ať už hrajeme. Zvládli jsme to rychlostí, bojovností, ale je to jen první vlaštovka. Chtěl bych ji poslat nahoru do nebe. Před měsícem mi umřel táta a já vím, že by mi hodně fandil. Tahle výhra patří jemu," svěřil se Hejdušek.

Související témata:
  1 : 1 Plzeň - Ostrava 1 : 1 85. min Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  1 : 2 Slovácko - Slavia 1 : 2 86. min Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  0 : 5 Ml. Boleslav - Sparta 0 : 5 82. min Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.