Hlavní obsah

Senzační návrat! Mistrovská Plzeň přivábila zpátky jednu ze svých legend

Aktualizováno

Senzační návrat, který se nečekal. Mistrovská Viktoria Plzeň hlásí první posilu pro novou sezonu. Její dres znovu oblékne záložník Václav Pilař, který se s klubem dohodl na ročním kontraktu. „Mám obrovskou chuť pomoci Viktorce znovu do Evropy,“ hlásí rychlonohý fotbalista na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Václav Pilař se raduje z gólu proti Olomouci.

Článek

Polepšil si. Ze zachraňujícího se Jablonce míří po letech do mistrovského týmu.

V dresu Viktorky zažil skvělé časy. Zahrál si zápasy v prestižní Lize mistrů proti Barceloně, získal mistrovský titul v sezonách 2014/15 a 2017/18 a svými výkony si vysloužil i reprezentační dres, když na EURO 2012 nastoupil do všech zápasů právě pod současným trenérem týmu Michalem Bílkem. Teď se Václav Pilař vrací do Plzně jako domů.

„Když se mi Viktorka asi před týdnem ozvala, nebylo vůbec o čem přemýšlet. V Plzni se prostě cítím jako doma a miluju to tady," potvrzuje zkušený záložník.

„Jednání tedy byla opravdu jednoduchá a rychlá, měl jsem od začátku jasno. V Jablonci jsem byl moc spokojený, chovali se tam ke mně krásně hlavně po lidské stránce, ale jakmile se mi ozval pan Šádek, bylo rozhodnuto," líčí Pilař, který si na svůj dres vybral znovu číslo 6.

„Vašek to u nás velmi dobře zná, jde do známého prostředí, a i my víme, co od něj můžeme čekat. Pořád je velmi rychlým typem hráče, což dokázal například v podzimních duelech Konferenční ligy. Je nepříjemný pro jakoukoli obranu. Navíc v něm cítím obrovskou motivaci porvat se znovu o účast v pohárech," pochvaluje si generální ředitel klubu Adolf Šádek.

My jsme vám ty medaile přivezli! Noční návrat mistrů na stadion v PlzniVideo: Robert Neumann, Sport.cz

Pilař se na místo činu vrací po čtyřech letech a angažmá v Olomouci a Jablonci, za který v sezoně odehrál 24 ligových zápasů a vstřelil čtyři branky. Právě možnost vyzkoušet si znovu kvalifikaci o Ligu mistrů je pro něj velkou motivací. „Já jsem v tomhle vždycky blázen. Kdo mě zná, tak ví, že mám velké ambice a budu je mít do chvíle, než mi někdo řekne, ať si sednu na zadek," směje se. „Nejdůležitější pro mě je jít do klubu, který to má úplně stejně. Ve Viktorce se mi to zase plní," dodává.

„Viktorka byla v pohárech vždycky strašně silná a věřím, že se nám to podaří znovu. Tým má velkou sílu, což dokázal v sezoně a já jsem rád, že tady teď mohu být zase u toho. V minulosti jsem měl zdravotní problémy, ale snad jsem si za to všechno, čím jsem si prošel, tohle nyní zasloužil a jsem zpátky v týmu, který miluju a nikdy jej neodmítnu," říká emotivně.

Reklama

Související témata: