Hlavní obsah

Sešívaná kolonie v Liberci roste. Slovan před bitvou s mistry posílil Valenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia poslala do Slovanu dalšího hráče na hostování. Aktuálně čtvrtý tým ligy posílil na půl sezony záložník Matěj Valenta. Severočeši tak reagují na zranění Doumbii, který může chybět až dva měsíce. 22letý hráč může za Liberec poprvé nastoupit již v sobotu proti Plzni.

Foto: Jaroslav Appeltauer (FC Slovan Liberec)

Matěj Valenta posílil Liberec.

Článek

Reprezentant do 21 let je po Talovjerovi, Van Burenovi, Prebslovi a Matouškovi pátým slávistou, který je u Nisy na hostování.

„S Mickem a Maxem (van Burenem a Talovjerovem pozn. red.) jsem se potkal v Českých Budějovicích a ve Slavii. Znám i Karola Mészárose a trenéra Kozla, adaptace tedy nebude těžká. Kabina je super, moc se na to těším," uvedl Valenta, který může poprvé za nový klub nastoupit již zítra proti mistrovské Plzni.

Severočeši angažováním záložníka reagují na dlouhodobější zranění Mohameda Doumbii, který v úvodu sezony patřil k důležitým hráčům Slovanu. V domácím utkání s Českými Budějovicemi se však zranil a kouči Luboši Kozlovi může chybět až dva měsíce.

„Věřím, že navážu na dobrou práci, kterou kluci tuhle sezonu začali a budeme pokračovat v dobrých výsledcích. Nejraději hraju na pozici středního záložníka. Hrál jsem i na stoperu, ale to není úplně můj post," přiznal odchovanec Slavie, jehož úřadující vicemistři letos v létě odkoupili zpětně z Českých Budějovic a podepsali s ním smlouvu do roku 2026.

„Matěj udělal v poslední sezoně obrovský posun. Jsme moc rádi, že máme v týmu velkého slávistu, jemuž navíc v aklimatizaci pomůže znalost prostředí i trenérů, kteří jeho potenciál ještě rozvinou," vysvětlil tehdy sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Valenta v první lize debutoval v srpnu 2018 v dresu Slavie. Poté hostoval v druholigovém Ústí nad Labem a předloni přestoupil do Českých Budějovic. Součástí dohody byla klauzule o zpětném odkupu za výhodnějších podmínek, čehož Slavia v letos v červenci využila. Český mládežnický reprezentant má v lize na kontě 41 startů a dva góly. Další si může připsat již v sobotu proti Plzni.

Reklama