Hlavní obsah

Já a Sparta? Chodím taky na Plzeň a Slavii, směje se Vydra. Rád by zůstal v Anglii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohl si zahrát na modela, na rozdíl od spoluhráčů z národního týmu má teď spoustu času. Nové dresy fotbalové reprezentace prezentoval i Matěj Vydra, který je skoro čtyři měsíce po operaci přetrženého vazu v koleni. Rekonvalescence probíhá podle plánu. Třicetiletý útočník věří, že pokud dobře dopadne říjnová a listopadová kontrola, vrátí se v lednu na trávníky k zápasům. Po konci smlouvy v Burnley zatím konkrétní nabídky nemá. „Zraněného hráče přece nikdo nekoupí,“ nestresuje se. Rád by se vrátil do Anglie, nevylučuje však ani angažmá v české lize.

Sparta? Nevím, kde jste to vzali, říká Matěj Vydra. Prioritou je teď uzdravení kolenaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

O dlouhé prázdniny rozhodně nestál, ale události k nim dospěly. Koncem dubna si v utkání Premier League proti Watfordu vážně zranil koleno. Měsíc poté skončila sezona, po níž mu vypršela smlouva s Burnley. Novou zatím nemá, je volným hráčem. „Dokud nebudu v pořádku, tak přestup neřeším," ujišťuje Matěj Vydra.

Nedávno jste se stal tématem na sociálních sítích. Vyfotili vás, jak jste byl sledovat zápas Sparty. Začalo se šířit, že do ní přestupujete...

Vím. Jak teď nemám co dělat, tak se jezdím koukat na fotbaly. Byl jsem na Spartě, na Slavii, dvakrát taky v Plzni. Takže teď můžete napsat, že půjdu do Plzně, ne? (smích)

Jenže Sparta o vás stojí dlouhodobě. Její sportovní ředitel Tomáš Rosický alespoň před nějakým časem uvedl, že o vás usiloval.

Když jsem byl zdravý, tak jsem nabídku ze Sparty dřív měl. To je pravda, to můžu potvrdit. Ale teď nic. Jestli budu hrát doma, nebo v cizině, se teprve uvidí.

Česká fotbalová reprezentace má nové dresy. Jak se vám líbí?Video: Sport.cz

Jste bez smlouvy. Do kdy chcete mít jasno?

V říjnu se vracím do Anglie na kontrolu, jak se plastika vazu zahojila. V listopadu mám další kontrolu, která bude už pro kluby zásadní. Doufám, že mi doktor, který mě operoval, dá svolení k plnému tréninku. Do té doby nemám kam spěchat. Ligové soutěže končí kvůli mistrovství světa v polovině listopadu. A já chci začít hrát v lednu. Když budu fit dřív, tím líp.

Máte představu, kde byste se mohl k fotbalu vrátit?

Samozřejmě bych se chtěl vrátit do Anglie, vždy byl můj sen tam hrát. Jestli to dopadne, nebo ne, ukáže čas. Řekl jsem agentovi, že dokud nebudu mít koleno kompletně zahojené, nebudu nic lámat přes koleno. A že dokud nebude nějaká smlouva černá na bílém, ať mi o nabídkách ani neříká.

Tomáš Holeš se těší na Portugalce v čele s Ronaldem. Jsem odpočatý a připravenýVideo: Sport.cz

Již dvanáct let jste působil v zahraničí. Vzal byste teď i českou ligu?

Návrat do Čech? Určitě bych mu dal šanci, když bude mít hlavu a patu. Nebudu se bránit žádné nabídce, přece jen teď si moc nemůžu vybírat, když jsem zraněný.

Takže nic konkrétního vám na stole opravdu neleží?

Ne. Když někdo zavolá agentovi, zeptá se, jak jsem na tom. Když jim odpoví, že do ledna budu zraněný, tak popřejí brzké uzdravení a položí telefon. Ani se tomu nedivím. Kdo by chtěl zraněného hráče, u kterého se neví, co bude? Není důvod pospíchat.

Operaci jste absolvoval v Londýně. Smlouva v Burnley vám vypršela, přesto se anglický klub podílí na vaší léčbě?

Nevím, jak je to tady, ale v Anglii je v pravidlech, že když se hráč zraní a nebude mít smlouvu, všechny náklady jdou na ně. Musejí hráče dostat do pozice, v jaké byl předtím. Já nastoupil do zápasu, takže do takového stavu mě měli dostat.

Reklama