Hlavní obsah

Slavia - Ml. Boleslav 2:0Sešívaní se opět osamostatnili v čele ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Bah 1 : 0
40. Stanciu 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v 18. kole první ligy nad Mladou Boleslaví 2:0 a v čele tabulky mají nadále tříbodový náskok před druhou Plzní. Vršovický obhájce titulu rozhodl utkání v závěrečné čtvrthodině úvodního dějství, kdy se mezi 31. a 40. minutou trefili Alexander Bah a Nicolae Stanciu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Utkání 18. kola první fotbalové ligy: Slavia Praha - FK Mladá Boleslav.

Článek

Červenobílí v nejvyšší soutěži vyhráli posedmé za sebou a pokaždé bez inkasované branky. Mladou Boleslav porazili slávisté v posledních 12 vzájemných ligových duelech. Středočeský celek, vedený bývalým trenérem Pražanů Karlem Jarolímem, dvě kola po sobě nebodoval a nevyužil šanci poskočit na šesté místo tabulky. Mladoboleslavští klesli na osmou pozici.

Slávistický trenér Trpišovský udělal tři změny v sestavě oproti čtvrteční remíze 1:1 v Berlíně s Unionem, po níž Pražané postoupili do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. Za Boleslav nastoupili bývalí kapitáni červenobílých Škoda a Suchý.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Marek Suchý z Mladé Boleslavi, Murphy Dorley ze Slavie a David Douděra z Mladé Boleslavi.

Druhý jmenovaný musel být po půlhodině ošetřovaný mimo hřiště a Pražané krátkou přesilovku dokonale využili. Přímý kop Stanciua z poměrně velké dálky propadl po chybě v hostující defenzivě až k nabíhajícímu Bahovi a ten zblízka překonal Šedu. Uzdravený dánský obránce skóroval ve druhém ligovém duelu po sobě, v němž nastoupil.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Nicolae Stanciu ze Slavie a Samuel Dancák z Mladé Boleslavi.

Chvíli nato mohl po nedorozumění mezi mladoboleslavskými obránci a brankářem zvýšit Kuchta, lobem přes gólmana se ale neprosadil. Ve 40. minutě už favorit přidal druhou trefu. Bah vystihl špatnou rozehrávku hostů, přiťukl ve vápně Stanciuovi a ten s přehledem napálil balon pod břevno.

V 56. minutě mohl snížit Mašek, ale sám před Mandousem selhal. Pražané v druhé půli dlouho nehrozili, až v 70. minutě se dostal před Šedu Schranz, jenže na svůj čtvrteční gól z Berlína nenavázal.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zraněný Marek Suchý z Mladé Boleslavi.

V 81. minutě trefil Olayinka pouze střed branky, na druhé straně si pak Mandous poradil s pokusem střídajícího Hlavatého. Čtyři minuty před koncem pak střelu slávisty Madsena vyrazil Šeda, ale Pražany už to nemuselo mrzet. Vyhráli i devátý domácí zápas ligové sezony a v Edenu v nejvyšší soutěži bodovali už v 59 duelech po sobě.

18. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)
Branky: 31. Bah, 40. Stanciu. Rozhodčí: Hocek - Horák, Ratajová - Franěk (video). ŽK: Jurásek, Suchý (oba M. Boleslav). Diváci: 1000 (omezený počet).
Slavie: Mandous - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar - Hromada (46. Madsen), Holeš - Schranz (75. Ekpai), Stanciu (75. Traoré), Olayinka (89. Plavšič) - Kuchta (63. Lingr). Trenér: Trpišovský.
M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Preisler, Jurásek - Ladra (87. Mužík), Dancák, Smrž, Ewerton - L. Mašek (67. Hlavatý) - Škoda (55. Fila). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články