Hlavní obsah

Šest měsíců ve Slavii, čtyřicet jedna dalších hostem. Dohraje Matoušek i poslední sešívaný rok v Liberci?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdražší hráč v rámci přestupů mezi českými kluby znovu nezažívá zcela klidné léto. 24letý Jan Matoušek sice ve středu odcestoval s Libercem na herní soustředění do rakouského Aigen-Schläglu a nastupuje za něj i v přípravě, dva týdny před startem ligy však stále není stoprocentní, kde nakonec bude hrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Matoušek v dresu Slovanu Liberec během utkání 11. kola Fortuna ligy proti Slavii

Článek

„Nejistota není nikdy dobrá, ale já se to snažím neřešit. Trénuji naplno, a uvidíme, jak to vše dopadne. Motivace mám stále dost," řekl Matoušek.

Podle informací Sport.cz má smlouvu v mateřské Slavii ještě na jednu sezonu do roku 2023, momentálně se však jedná o jeho dalším setrvání pod Ještědem. Je tak možné, že za sešívané rekordně drahý hráč již nenastoupí.

„Zatím má souhlas, že s námi může trénovat a řeší se to. Ještě probíhají nějaké procesy mezi Slavií a klubem, tam je momentálně zase Tiéhi," naznačil liberecký kouč Luboš Kozel spojitost s dalšími transfery na ose Nisa-Eden. „Bavil jsem se s ním a asi ani pro něj není jednoduché, když vlastně neví, jestli tady bude-nebude," doplnil Kozel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Matoušek v jabloneckém dresu.

Pro Matouška jde již o evergreen. Za necelý měsíc uplynou přesně čtyři roky, kdy přestoupil do Slavie z Příbrami za zhruba 40 milionů korun a stal se patrně nejdražším hráčem, který kdy mezi českými kluby putoval. Sešívaní však jeho služeb využili jen zhruba 6 měsíců, více než 41 jich strávil po hostováních. V Příbrami, Jablonci a poslední dva roky v Liberci.

Na minulou sezonu v modrobílém dresu se pečlivě chystal. „Chtěl bych se od tohoto roku zase odpíchnout. A zůstat ve Slavii, nebo jít i do zahraničí," plánoval před rokem. Do Liberce se například i přestěhoval, aby šetřil tělo, neboť častější svalová zranění mu narušovala v roce 2018 raketově rozjetou kariéru.

Foto: FAČR

Jan Matoušek na tréninku národního týmu.

Příbramský odchovanec nakonec na podzim prolomil dlouhé čekání na vstřelený gól, v lize se trefil celkem třikrát. V posledním přípravném zápase Liberce ho Kozel postavil od začátku a Matoušek přispěl k výhře 3:0.

„Jeho výkon bych hodnotil jako ten lepší. Hrál trochu na netypické pozici a myslím, že to docela zvládal. Jsem s ním spokojený," zhodnotil Kozel, který bývalého mládežnického reprezentanta postavil do posledních čtyř přípravných zápasů Slovanu.

Reklama

Související témata: