Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Avatar a neprůstřelný gólman z Edenu, hattrick v derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budou reprezentovat české kluby na evropské scéně i v jarní části sezony, podzim však ještě stále není u konce. Tři dny po oslavě pohárového postupu si obě pražská S připsala další tři body do tabulky domácí soutěže. Slavia i Sparta mají trojí zastoupení v ideální sestavě 18. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva hráče dodala Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty Praha.

Článek

Vedoucí Slavia doma nezaváhala, Mladou Boleslav porazila opět s nulou. Sparta si tentokrát v derby dala dobrý pozor na Bohemians a porazila je 5:1. Druhou příčku si klidným vítězstvím nad Libercem stále drží Plzeň.

Zásadní události se výrazně podepsaly na složení sestavy 18. kola.

Aleš Mandous (Slavia, 1x v sestavě kola)

Ondřej Kolář byl dlouho neotřesitelnou jedničkou, do branky se však nesjpíš jen tak nevrátí. Jeho nástupce sedmým čistým kontem v řadě natáhl svou ligovou neprůstřelnost na 678 minut.

Alexander Bah (Slavia, 3x)

První gól dal, na druhý nahrál, takže se postaral o vše potřebné a podstatné. Hotový Avatar, vysekl dánskému obránci poklonu trenér Trpišovský. Pomalu aby se bál, jestli mu nezdolný obránce neodejde do zahraničí...

Dávid Hancko (Sparta, 5x)

Jedna plus jedna, na obránce parádní bilance za zápas. Slovenský reprezentant už má na podzim v lize čtyři góly a tři asistence, proti Klokanům navázal na svoji vítěznou trefu proti Bröndby.

Radim Řezník (Plzeň, 4x)

Čtyři góly za sezonu jsou pro něj už teď rekordním zápisem. Přitom v létě mu Viktoria oznámila, že s ním dál nepočítá. Nakonec ho kvůli zranění obránců vzal kouč Bílek na milost. A vyplatilo se...

Ján Sýkora (Plzeň, 3x)

Přehnaně nejásal, neboť i dres Slovanu dříve oblékal. Chladnokrevným zakončením do sítě svého bývalého týmu nicméně potvrdil, do jaké formy se během podzimu reprezentační záložník dostal.

Nemanja Kuzmanovič (Ostrava, 2x)

Pardubice už nejsou v pražském azylu tak silné jako v minulé sezoně, Baník je celkem suše v Ďolíčku přejel. Mužem zápasu byl autor druhého gólu, kterým již po půlhodince prakticky rozhodl.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slávista Nicola Stanciu může být spokojený...

Nicolae Stanciu (Slavia, 3x)

Kapitánská páska mu svědčí. Sešívaní znovu přezimují na první příčce, otázkou je, s jakým náskokem. Na první gól přihrál Bahovi, při druhém si oba roli vyměnili a Bolka měla po legraci.

Adam Hložek (Sparta, 3x)

Také nabídl hattrick, ale z nahrávek. V minulé sezoně byl králem střelců, na podzim vévodí v jiné statistice. Letenský talent je s deseti asistencemi nejlepší v lize, se 14 body pak také nejproduktivnější v soutěži.

Matěj Pulkrab (Sparta, 4x)

Tak dlouho si jako žolík říkal o místo v základu, až si ho vykopal. Klokani hořce litují, jak se jim nedávný host v Ďolíčku za vlídné přijetí odvděčil... Doma na Letné stihl čistý hattrick v rozmezí 27 minut a o osudu derby bylo jasno.

Tomáš Poznar (Zlín, 2x)

Ševci nemají v nejistých vodách body na rozdávání a výhra nad poslední Karvinou pro ně byla doma nutností. Kdo jiný by se o ni měl postarat, než kapitán a nejlepší střelec týmu. Připsal si oba góly.

Václav Jurečka (Slovácko, 3x)

Tak trochu smutný hrdina víkendu. Dvěma trefami sice potvrdil, v jak náramné fazoně podzim končí, mužstvo z Uherského Hradiště ovšem na půdě nováčka ani tak nevyhrálo a odvezlo si pouze bod.

Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl nejlepším hráčem kola, přidat můžete vlastní komentář.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 18. kola?
Aleš Mandous (Slavia)
1,6 %
Alexander Bah (Slavia)
33,7 %
Dávid Hancko (Sparta)
1,4 %
Radim Řezník (Plzeň)
4,1 %
Jan Sýkora (Plzeň)
1,9 %
Nemanja Kuzmanovič (Ostrava)
6 %
Nicolae Stanciu (Slavia)
1 %
Adam Hložek (Sparta)
2,7 %
Matěj Pulkrab (Sparta)
43,7 %
Tomáš Poznar (Zlín)
1 %
Václav Jurečka (Slovácko)
2,9 %
Celkem hlasovalo 1865 čtenářů.

Reklama