Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Sešívaní narazili na zbojníka z Letné, Vrba měl houf gratulantů

Praha

Teprve podruhé během posledních pěti let vyhráli na horké půdě, kam nejezdí rádi. Letenští tak obdarovali trenéra Vrbu, který koučoval již 250. zápas v soutěži. Hned tři hráči Sparty figurují v ideální sestavě 20. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce mají Teplice a Slovácko.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 20. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Neporazitelnost udrželi, ale teprve čtvrtou remízou ztratili body. Sešívaní si v Teplicích vylámali zuby na brankáři Čtvrtečkovi, který přišel jako výpomoc v nouzi hostovat ze Sparty. O vyrovnávací gól se pak postaral nejlepší domácí střelec Mareš.

Sparta se tedy výhrou ve Zlíně přiblížila lídrovi tabulky na osm bodů. Duel sedl benjamínkovi Karabcovi, bojovným výkonem ho podpořil Kozák a v nečekané roli penaltového exekutora se ke střelcům přiřadil ještě obránce Hancko.

Třetí už je Slovácko, v Příbrami si poradilo i navzdory dlouhému oslabení. Skóre otevřel obránce Hofmann, mezi střelce se zapsal také Petržela. Plzeň zdolala Bohemians u útočník Beauguel ukázal, proč posadil českého reprezentanta Ondráška jen na lavičku. Viktoria má v patách Pardubice, při jejich výhře nad Baníkem si hned dvě asistence připsal Surzyn.

Nejemotivnější okamžik víkendu byl k vidění na jihu Čech. Když tam obránce Březina ve finiši ukončil třináct kol dlouhé čekání Opavy na další výhru, Slezané slavili jeho trefu v nelíčené euforii. Dál se trápí Mladá Boleslav, Šimkův gól jí v Jablonci stačil znovu jen na bod.

Sestava 20. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Čtvrtečka (Teplice) - Březina (Opava), Šimek (Mladá Boleslav), Hofmann (Slovácko), Hancko (Sparta) - Petržela (Slovácko), Karabec (Sparta), Surzyn (Pardubice) - Kozák (Sparta), Beauguel (Plzeň), Mareš (Teplice).

Reklama