Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Trumf nad zlato, nezničitelný mazák a jubilant v ráži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabitý program je na nich znát, těší se na zimní dovolenou. Letenští v poslední době vyhrávají už jen silou vůle a musejí být rádi, že mají na lavičce žolíka, který je přichází pravidelně zachraňovat. Spolehlivý trumf Sparty nechybí v ideální sestavě 17. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Trojí zastoupení v jedenáctce má ostravský Baník, dva hráče dodaly zachraňující se Teplice.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 17. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz.

Článek

Vedoucí Slavia vyhrála v Olomouci jen o gól, ale přece. Stejně dopadla také Sparta v Karviné a Plzeň ve šlágru na Slovácku. Nejvyšší výsledky víkendu se zrodily jinde, Teplice proti Zlínu a také Baník proti Českým Budějovicím si připsaly výhru 4:1.

Zásadní události se výrazně podepsaly na složení sestavy 17. kola.

Jindřich Staněk (Plzeň, 2x v sestavě kola)

Během podzimu si odbyl debut v reprezentaci a Viktorii dál spolehlivě drží. Na Slovácku se víceméně jen bránila, přesto si odvezla cenné tři body. Vydatným přičiněním svého brankáře.

Jaroslav Svozil (Ostrava, 1x)

Baník si doma proti Jihočechům zařádil a jeho pohodu ilustroval i čtvrtý gól, který jeho stoper po výletu do útoku naservíroval spoluhráči Kuzmanovičovi. I jinak patřil Svozil k lídrům týmu.

Aiham Ousou (Slavia, 2x)

Letní akvizice se začíná sešívaným vyplácet. Však také vedení klubu označilo švédského stopera za příklad, jak by měla správná posila vypadat. Ousou se výrazně podílí na vítězné sérii bez obdrženého gólu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Fleišman z Baníku Ostrava.

Jiří Fleišman (Ostrava, 2x)

Zkušený obránce disponuje vedle důrazu také vynikající kopací technikou a brankáře Vorla bude ještě dlouho strašit gól, který od něho dostal z přímého kopu takřka z nulového úhlu od koncové čáry...

Mojmír Chytil (Pardubice, 2x)

Dvěma góly se zásadním způsobem podepsal pod překvapivou výhru v Mladé Boleslavi. Host z Olomouce odvádí Východočechům cenné služby, je neúnavným běžcem a velkým bojovníkem. Těsně mu unikl hattrick.

Christian Frýdek (Liberec, 2x)

V dresu Slovanu se začíná prosazovat čím dál víc. Minule dal gól svojí mateřské Spartě, tentokrát zase spoluhráči Tuptovi ideálně naservíroval jediný gól v duelu s Hradcem Králové.

Tomáš Hübschman (Jablonec, 1x)

Trenér Rada měl šťastnou ruku. Před zápasem zvažoval, zda má svého veterána do bitvy na těžkém terénu v Ďolíčku nasadit, jeho volba však byla správná a tým ze Střelnice ukončil nekonečnou sérii bez vítězství.

Do Plzně se ve středu přijedou Hujerovi. Proti Ukrajině bude chytat Jindřich StaněkVideo: Sport.cz, FAČR

Jan Fortelný (Teplice, 1x)

Také na Stínadlech se ukázalo, že žádná série netrvá věčně. Severočeši poprvé pod koučem Jarošíkem zvítězili, host ze Sparty se vydatně přičinil o obrat proti Zlínu. První gól dal sám, na třetí nahrál Marešovi.

Matěj Pulkrab (Sparta, 3x)

Úvodní gól dal sám, na druhý nahrál Haraslínovi. Výhra 2:1 v Karviné znovu nese výrazný podpis útočníka, který přichází jako trumf z lavičky. Během čtyř kol nasázel čtyři branky, bez nichž by Sparta neměla ani jednu z posledních tří výher...

Jiří Klíma (Ostrava, 2x)

Baník vyhrál jasně, právě gól důrazného útočníka hned ve druhé minutě duelu s Jihočechy utrhl střeleckou lavinu. Klíma se pere s týmovou konkurencí, v poslední době se však prosazuje stále více.

Jakub Mareš (Teplice, 1x)

Nejdřív v něm hrklo, když praporek pomezního vyletěl nahoru. Teplický mazák se ovšem zařadil ke šťastlivcům, které VAR potěšil. Ve svém jubilejním 300. ligovém startu si připsal trefu, která přispěla k vítězství naděje.

Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl nejlepším hráčem kola, přidat můžete vlastní komentář.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 17. kola?
Jindřich Staněk (Plzeň)
16,2 %
Jaroslav Svozil (Ostrava)
1,5 %
Aiham Ousou (Slavia)
21,4 %
Jiří Fleišman (Ostrava)
18,5 %
Mojmír Chytil (Pardubice)
4,9 %
Christian Frýdek (Liberec)
1,4 %
Tomáš Hübschman (Jablonec)
4,2 %
Jan Fortelný (Teplice)
3 %
Matěj Pulkrab (Sparta)
25 %
Jiří Klíma (Ostrava)
1,7 %
Jakub Mareš (Teplice)
2,2 %
Celkem hlasovalo 877 čtenářů.

Reklama