Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Víkend dvougólových střelců, sešívaní se před derby nažhavili

Přestřelka na dálku, lídři tabulky se trumfovali výhrami o čtyři branky. Sešívaní měli při kanonádě proti Votrokům hned dva dvougólové střelce, jednoho objevilo také Slovácko. Všichni tři samozřejmě figurují v ideální sestavě 23. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři hráče dodaly Slavia a Plzeň.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 23. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Hradci Králové azyl v Mladé Boleslavi zhořkl, dostal tam od Slavie pět gólů. Také Plzeň se rozparádila, proti Pardubicím skórovala čtyřikrát. Baník uspěl v Ďolíčku, první jarní výhry se dočkalo Slovácko.

Zásadní události určily složení sestavy 23. kola.

Tomáš Grigar (Teplice, 3x v sestavě kola)

Hanáci měli na domácím hřišti spoustu šancí, zkušený brankář je ovšem svými zákroky dokonale zdeptal. Na čtvrtou vychytanou nulu v sezoně se pěkně nadřel, sestupem ohrožený tým nicméně zůstává na jaře dál bez porážky.

Martin Králik (České Budějovice, 1x)

Ani na hřišti poslední Karviné se Dynamo premiérové výhry venku nedočkalo. Získalo však aspoň bod, který mu životním gólem vystřelil kapitán. Stoper se trefil poprvé od srpna 2020, kdy se klubu upsal.

Lukáš Hejda (Plzeň, 4x)

Viktoria dobře ví, koho ve svém kapitánovi má. Nejenže řídí obranu, navíc je i produktivní. V sezoně se trefil již počtvrté a svým gólem zahájil palbu do pardubické sítě.

Milan Havel (Plzeň, 3x)

Platí především za poctivého hráče, který může nastoupit na obou krajích obrany. Gól však vstřelil po smělé akci, jako by byl Brazilec... Jen potvrdil, jak dobrou formu má, směrem dopředu je velmi nebezpečný.

Ondřej Lingr (Slavia, 5x)

Nejlepší střelec sešívaných v ročníku? Kdepak Kuchta, Schranz nebo Krmenčík... Drobný rtuťovitý záložník je svou produktivitou všechny trumfuje. Hradci dal dva góly a s deseti trefami může pomalu pomýšlet na kanonýrskou korunu.

Jan Sýkora (Plzeň, 4x)

Zdatně vypomáhal v obraně, parádně teď zahrál i na svém původním místě v záloze. Po příchodu z Polska chytil ve Viktorii druhou mízu a svými výkony se dál tlačí do zorného pole stavitelů reprezentačního mužstva.

Mads Emil Madsen (Slavia, 1x)

Ruku na srdce, moc důkazů, proč ho český mistr koupil, zatím na hřišti nepředložil. V poslední době ovšem ožívá, před zápasem s Hradcem ho nejspíš správně naladil pohárový los. Sešívaní narazí na Linec, za který Dán také hrával.

Václav Pilař (Jablonec, 2x)

Pořád je jedním z nejlepších hráčů v lize. Tedy pokud je zdravý... Slova trenéra Rady trefně charakterizují zkušeného válečníka, u něhož začala vyrovnávací akce v derby o Ještěd. Internacionálovi se v poslední době daří.

Stanislav Tecl (Slavia, 2x)

Začátek jara sešívaným nevyšel, rychle však nabírají obvyklou formu a sílu. Kuchtu měl na hrotu nahradit Krmenčík, ale všechno je jinak. Tecl se chopil kapitánské pásky, proti Hradci se trefil poprvé od poloviny září - a hned dvakrát.

Václav Jurečka (Slovácko, 5x)

Řeknete si penalta, snadná věc. Ale v čase 90.+6 za stavu 1:1...? „Na to musíte mít s odpuštěním koule. Klobouk dolů," smeká trenér Svědík před exekutorem, který se svou druhou trefou v duelu s Mladou Boleslaví osamostatnil v čele tabulky střelců.

Nemanja Kuzmanovič (Ostrava, 3x)

Zápas v Ďolíčku pomalu spěl k bezbrankové remíze, když ho čtvrt hodiny před koncem pohotovou dorážkou rozhodl hrdina Baníku. Ostravští se tak drží v tabulce na čtvrtém místě jen pět bodů za Spartou.

Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl nejlepším hráčem kola, přidat můžete vlastní komentář.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 23. kola?
Tomáš Grigar (Teplice)
15,2 %
Martin Králik (České Budějovice)
1,7 %
Lukáš Hejda (Plzeň)
4,6 %
Milan Havel (Plzeň)
2,9 %
Ondřej Lingr (Slavia)
5,8 %
Jan Sýkora (Plzeň)
7,9 %
Mads Emil Madsen (Slavia)
2,7 %
Václav Pilař (Jablonec)
2,9 %
Stanislav Tecl (Slavia)
38,3 %
Václav Jurečka (Slovácko)
3,5 %
Nemanja Kuzmanovič (Ostrava)
14,5 %
Celkem hlasovalo 481 čtenářů.

Reklama