Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Votroci odpálili nadstavbu senzací, hvězdy vrátily Plzni první příčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má nadstavba smysl, nebo nemá? Debata se vede od jejího zavedení, letos každopádně začala největší senzací. Votroci si vyšlápli na obhájce titulu a sundali sešívané z první příčky. Hned čtyři hrdinové Hradce Králové figurují v ideální sestavě 1. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce dodala Plzeň a také Sparta. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 1. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Obhájce titulu zklamal, na neutrální půdě v Mladé Boleslavi vybouchl. Na první příčku se tak před vzájemným šlágrem v Edenu rychle vrátila Plzeň, která proti Slovácku nezaváhala. Sparta se výhrou nad Baníkem alespoň trochu omluvila za porážku v Olomouci. Zásadní události skupiny o titul výrazně promluvily do složení sestavy 1. kola nadstavby.

Jindřich Staněk (Plzeň, 5x v sestavě kola)

Kdo z adeptů na titul má nejstabilněji obsazené místo brankáře? Jednoznačně Viktoria! Proti Slovácku její gólman opět čaroval, zlikvidoval minimálně tři tutové šance a výraznou měrou posunul svůj tým do čela tabulky.

Roman Hubník (Olomouc, 2x)

Hanáci teď zkrátka neinkasují. Vítězný recept se nemění, tři stopeři platili v týdnu na Spartu a teď i na Liberec v úvodu skupiny o umístění. Zkušený kapitán dovedl defenzivu k dalšímu čistému kontu.

Jakub Klíma (Hradec Králové, 1x)

Odehrál možná životní zápas. Jako jeden ze tří stoperů se tužil v obraně, navíc zrežíroval klíčovou akci a připravil gól na 2:1 Kubalovi. Druhá trefa Votroků favoritem evidentně otřásla.

David Jurásek (Slavia, 3x)

Nejlepší muž sešívaných v prohrané partii ukázal, že na hřišti v Mladé Boleslavi, odkud do Edenu přišel, pořád dobře zná každý drn. Jeho efektní gól dal červenobílým naději, která se nakonec nenaplnila.

David Douděra (Mladá Boleslav, 3x)

Středočeši asi budou mít co dělat, aby ho v létě udrželi. V Českých Budějovicích skóroval hned dvakrát, takže se posunul na mimořádnou bilanci sedmi vstřelených gólů v sedmi posledních zápasech, do nichž nastoupil.

Adam Vlkanova (Hradec Králové, 5x)

S kapitánskou páskou na rukávu má na svědomí velké povstání východočeských Jánošíků. Po jeho střele se kopala penalta, vítězný gól vstřelil sám a byl výraznou postavou ofenzivy, s níž si favorit nevěděl rady.

Ladislav Krejčí mladší (Sparta, 3x)

Brigáda v obraně se mu v Olomouci moc nepovedla, návrat do zálohy proti Baníku byl úplně jinou kapitolou. Ještě do přestávky stačil otevřít skóre, při trefě hlavou uplatnil svůj důraz a orientaci v šestnáctce.

Filip Kubala (Hradec Králové, 2x)

Ve Slovácku moc neprorazil, putuje po hostováních. Štace u ligového nováčka mu každopádně vychází, za sezonu už má pět branek. Proti Slavii si připsal gól a asistenci u vítězné trefy Vlkanovy.

Tomáš Čvančara (Sparta, 1x)

Spoustu tutovek zahodí, nicméně nenápadně se blíží k čelu tabulky střelců. Krkolomná hlavička do sítě Baníku pro něj byla jedenáctou brankou v ligové sezoně, hlavou pak nahrál na gól i Haraslínovi.

Jean-David Beauguel (Plzeň, 6x)

S patnácti zásahy se osamostatnil v čele tabulky střelců. Proti Slovácku se podepsal pod všechny tři branky. Sám otevřel skóre, na druhý gól přihrál Sýkorovi a skóre uzavřel proměněnou penaltou.

Daniel Vašulín (Hradec Králové, 3x)

Jít za stavu 0:0 kopat proti obhájci titulu penaltu je jen pro odvážné. Urostlý útočník svůj úkol zvládl, navíc v ofenzivním trojzubci spolu s Vlkanovou a Kubalou předvedl parádní výkon.

Anketa Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 1. kola nadstavby?
Jindřich Staněk (Plzeň)
41,4 %
Roman Hubník (Olomouc)
2,2 %
Jakub Klíma (Hradec Králové)
0,5 %
David Jurásek (Slavia)
2,5 %
David Douděra (Mladá Boleslav)
0,6 %
Adam Vlkanova (Hradec Králové)
37,1 %
Ladislav Krejčí mladší (Sparta)
8,4 %
Filip Kubala (Hradec Králové)
0,7 %
Tomáš Čvančara (Sparta)
1 %
Jean-David Beauguel (Plzeň)
4,5 %
Daniel Vašulín (Hradec Králové)
1,1 %
Celkem hlasovalo 1101 čtenářů.

Reklama