Hlavní obsah

Hradec chce dál míchat kartami. V mužstvu je větší potenciál, než se zdálo, lebedil si Koubek po setnutí Slavie

Hradec Králové pojal vstup do nadstavby ve fotbalové lize tak, jak situace vybízela. Votroci hráli v neděli bez zábran, s chutí a elánem a dočkali se parádního úspěchu, v mladoboleslavském azylu povalili mistrovskou Slavii 4:3. „A pozor, musíme si uvědomit, že Slavia hrála podlahu, byla absolutně motivovaná, o to víc je naše vítězství cennější,“ radoval se trenér Východočechů Miroslav Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Hradce Králové Patrik Vízek a Michal Leibl oslavují vítězství 4:3 nad Slavií.

Článek

Euforie byla obrovská, Hradečtí na hřišti křepčili, jásali, že porazili Slavii. Ke kouči Miroslavu Koubkovi se prodral sportovní ředitel východočeského klubu Jiří Sabou a vehementně ho objal. „Přepadl mě, já se takhle neobjímám. Něco mi do ucha řval, ale už ani nevím, co to bylo za myšlenku," smál se trenérský bard.

Vítězství nad velkým favoritem si moc užíval. „Je nádherné, senzační, sladké. Mám radost, že jsme se prezentovali kvalitním fotbalem. Když už jsme se dostali do mistrovské skupiny, což docela hezky zní, nechtěli jsme být za ořezávátka. Hned v prvním zápase s největším favoritem na titul jsme chtěli ukázat, že tam patříme oprávněně. To se nám povedlo," zářil Koubek.

„Chtěli jsme kartami o titul zamíchat. Dali jsme čtyři góly Slavii, co víc si přát? Doufám, že míchat budeme dál," přidal hradecký útočník Daniel Vašulín, jenž dal z penalty první gól utkání.

Votroci mají splněno, jedou nad plán. Užívají si sezonu, v níž je netrápí sestupové starosti. Mohou být v klidu, šesté místo bude velkým úspěchem. „Rozvázaly se nám nohy, nemůžeme nic ztratit, ani nic získat. Ukázalo se, že v mužstvu je možná ještě větší potenciál, než se během sezony zdálo," přinesla Koubkovi konfrontace se Slavií cenný poznatek.

„To je vývoj, mužstvo nabírá sebevědomí. Když přijde psychická vyrovnanost, pohoda a natěšenost předvést se, tak vidíte, jak to může umocnit sportovní výkon u hráčů, o kterých byste neřekli, že mohou dát Slavii čtyři góly," pokračoval zkušený stratég.

„Všichni hrajeme bez tlaku, chceme se předvést proti nejlepším týmům," nastínil Vašulín motivaci Votroků. Proti sešívaným se vykasali. „Snový start do nadstavby, Slavia se neporáží každý den," zářil hradecký útočník.

Byl součástí ofenzivní trojice, která hosty z Edenu mučila. Vašulín, Filip Kubala a Adam Vlkanova byli k neudržení, prodávali rychlost a dravost. „Naši ofenzivní hráči podali skvělý výkon. Představovali velké nebezpečí pro hráče, kteří hrají za národní mužstvo," chválil Koubek.

Našel ještě jeden atribut, který výhře jeho družiny dodává ještě větší lesk. „Musíme si uvědomit, že Slavia hrála podlahu, byla absolutně motivovaná, hráli v nejlepším módu, v jakém mohli hrát. Nemohli si dovolit ztratit po výhře Plzně, o to cennější je naše vítězství," pravil spokojeně protřelý kouč, jehož tým v lize poosmé za sebou neprohrál.

Související témata:
  Hradec Králové - Slovácko dnes 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň