Hlavní obsah

Ševci zdolali v derby favorita. Můj nejdůležitější gól, tvrdí Cedidla po výhře nad Slováckem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opět se ukázalo, že derby nemá favorita. Fotbalisté Zlína zdolali v ostře sledovaném ligovém duelu blízkých soupeřů Slovácko 1:0. O vítězný gól se zasloužil obránce ševců Martin Cedidla, který v závěru utkání vracel centrovaný balon z brankové čáry do hradišťské šestnáctky, a střídající brankář Fryšták si ho nešťastně srazil do sítě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z Cedidlova gólu.

Článek

Byl to váš nejdůležitější gól v kariéře?

Stoprocentně. Vždyť jsem skóroval v zápase, který je pro fanoušky obou týmů mimořádně důležitý. Navíc je skvělé, že to byla vítězná branka.

Jak jste viděl klíčovou situaci?

Snažil jsem se vrátit míč po přetaženém centru do ohně před branku Slovácka. Zatímco já jsem důsledně sledoval balon, protihráči už si možná mysleli, že skončí v autu, a trochu už tu situaci vypustili. Ani já jsem si ale v tu chvíli zdaleka hned nemyslel, že z toho vzejde rozhodující trefa. Jenže hradišťskému brankáři se míč zadrhl pod nohama a sťukl si ho do sítě.

Z vyložených šancí jste naopak gól nedali...

Je to tak. Povedly se nám tři nebo čtyři brejky, avšak nepodařilo se nám je gólově zakončit. Mohli jsme zvítězit výrazněji.

Navzdory tomu, že jste měli v nohách úterní dohrávku s Libercem, se zdálo, že v závěru máte víc sil než Slovácko...

Mě to vůbec nepřekvapilo. Máme za sebou velice náročnou zimní přípravu pod trenérem Jelínkem. Díky tomu jsme na tom fyzicky velmi dobře.

Po delší době mohlo na tribuny ligových stadionů zase víc než tisíc diváků. Jak jste si užil atmosféru?

Za mě to bylo naprosto super. Je skvělé, když slyším při centrovaných balonech hukot z hlediště. Užili jsme si pochopitelně i pozápasové ovace. Já jsem vděčný za každého fanouška, který na fotbal přijde.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Martin Cedidla ze Zlína.

Z domácích utkání s Libercem a se Slováckem jste brali šest bodů. Věřili jste ve stoprocentní bilanci?

Doufali jsme, že se nám to může povést.

Vzdálili jste se chvostu tabulky nejvyšší soutěže. Bude se vám teď dýchat lépe?

Jsme pochopitelně o něco klidnější. Čekají nás však nyní náročné duely na Spartě a s Plzní. Je to hodně těžký los, ale i v nich bychom rádi něco uhráli.

Jste univerzálním defenzivním fotbalistou. Na jakém postu se cítíte nejlépe?

Asi na pozici pravého beka, kterého teď hraju. V mládežnických kategoriích jsem ale nastupoval i ve středu obrany. K postu stopera mám tudíž rovněž blízko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.