Hlavní obsah

Silný a strašně důležitý. Jolly Joker řádí dál, zachraňuje Spartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Jenom proti lavině na Slovácku byl bezmocný. Jinak funguje spolehlivě. Bez jeho gólů by fotbalisté pražské Sparty neměli ani jednu ze tří výher, na něž během posledních čtyř ligových kol dosáhli. Útočník Matěj Pulkrab přitom pokaždé přišel na hřiště jako trumf až v průběhu druhého poločasu, takže na své dílo zkázy měl vždy přibližně jen půlhodinku času. „Strašně nám pomáhá,“ kvituje trenér Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty Praha děkuje fanouškům.

Článek

Úvodní gól dal sám, na druhý nahrál Haraslínovi. Výhra 2:1 v Karviné znovu nese výrazný podpis útočníka, jehož diváci zvolili hráčem zápasu. Během posledních čtyř kol nasázel čtyři branky.

„Daří se, je super pocit zase dávat branky. Hlavní je, že mé góly pomáhají k našim výhrám," pochvaluje si Matěj Pulkrab v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Co na tom, že mu střelecký zápis tentokrát naservíroval soupeřův gólman. Petr Bolek se jal plísnit obránce, a nepochopitelně přestal chytat...

„Nevím, co se stalo, musím se teprve podívat. Dobíhal jsem balon, Bolek se koukal do hřiště a nesledoval míč. Trochu mi to ulehčil," žasne sám Pulkrab, jak ke gólu přišel.

Má nevděčný úděl všech spolehlivých žolíků. Říká si o místo v základní sestavě, trenéři ovšem nechtějí přijít o svůj největší trumf.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Vlasij Sinjavskij z Karviné, Matěj Pulkrab ze Sparty.

„Věřili jsme, že Pulkrab nám zase pomůže, jak už se stalo několikrát. Je to momentálně náš žolík. Asi s tím není moc spokojený, připadá mi ale, že je pro nás strašně důležitý v průběhu utkání. Má sílu a čerstvost a dokáže nám tím strašně moc pomoct," oceňuje kouč Pavel Vrba.

Obrovská zbraň, chválí spoluhráči

„Když nastupoval od začátku, tak se nikdy neprosazoval tak, jako když nastupuje na posledních 30 až 35 minut. Oživí hru, je důsledný, dokáže si v útočné fázi držet post, který je pro nás velmi důležitý. Dostává se do situací, které zápas rozhodují. Tím nám strašně pomáhá," dodává bývalý trenér české reprezentace.

A tak Pulkrab začíná na lavičce, na hřiště přichází kolem 60. minuty a výrazně mění vývoj zápasu.

„Za mě obrovská zbraň. Pulki má ohromnou sílu jak v soubojích, tak v šestnáctce, takže víme, že si přes něj můžeme pomoct dlouhým balonem. A zatím to funguje," poukazuje pro klubovou televizi obránce Filip Panák, který se v rudém dresu poprvé vrátil do Karviné, odkud na Letnou přestoupil.

Byť brankář chyboval, Pulkrabova trefa byla znovu také dílem jeho důrazu a důslednosti.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva autor první branky Matěj Pulkrab ze Sparty, brankář Petr Bolek z Karviné.

„Teď jsem se o tom s ním bavil a říkal mu, že takové góly dává jenom on," dobírá si kolegu Adam Hložek.

„Jsme samozřejmě strašně rádi, že ho máme. Dokáže tam doklepnout gól a dotlačit ho vším. Je hrozně důležité mít takového hráče v týmu," dodává již zcela vážně.

Žolík akceptuje svou roli a nespekuluje, že by bylo vhodnější nastupovat hned od začátku.

„Pro mě je vhodné, když se pokaždé dostanu na hřiště. Hlavně ať se daří týmu, vidím, jak je silný," ukončuje Pulkrab debatu, kterou svými výkony každý týden vzbuzuje.

Reklama

Související témata: