Hlavní obsah

Slavia bez bodu i šancí. To se v boji o titul nesmí stávat, smutnil Vlček po krachu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ne, nebyla to povedená neděle. Fotbalisté Slavie prohráli v Plzni 0:1 a propásli možnost vrátit se do čela ligové tabulky. „Mrzí mě to. Hrajeme o titul a takové zápasy musíme zvládat,“ lamentoval obránce Slavie Tomáš Vlček. Porážka ho drásala. Opakoval, že se takový výkon už nesmí opakovat. Adept na titul si nevytvořil jedinou tutovku.

Dneska jsme to nebyli my, mrzelo Tomáše Vlčka. Hrajeme o titul a takové zápasy musíme zvládat! Video: Sport.cz

 
Článek

Víte proč, Tomáši?

Taktiku se nám nepovedla přenést na hřiště. Štve mě, že jsme neměli vyloženou šanci. Viktorka byla po čtvrtečním pohárovém zápase unavená, ale nedostali jsme ji pod tlak. Hrozně mě to štve, ale doufám, že se to už nebude opakovat.

V čem byla Plzeň lepší?

Těžko se to hodnotí. Připravovali jsme se, že Viktorka dobře brání a nedostává góly. Mrzí mě to, hrajeme o titul a takové zápasy musíme zvládat. Musíme se poučit, oklepat se a posledních sedm zápasů do konce sezony musíme napravit, co se dnes nepovedlo.

Miroslav Koubek opět porazil Jindřicha Trpišovského. Kouzlo v tom není, byli jsme lepší a vyhráli zaslouženě. Video: Sport.cz

Zápas se ani nehrál v nějakém šíleném kalupu.

Přitom do zápasu jsme s tím šli. Plzeň to dobře kouskovala a pomáhala si nákopy na silné útočníky. A vycházelo jim to. Víme, jak je náročný program, když hrajete po čtvrtku v neděli. Hrozně mě to štve, nebyli jsme to my. Doufám, že se z toho jako tým poučíme a teď už půjdeme za tím, co všichni v klubu přejeme.

Proč nenastala ve hře Slavie změna už o přestávce?

O poločase jsme si něco řekli. Velké zápasy rozhodují maličkosti a v nich jsme byli horší. Nepodařilo se nám dostat do situací, do kterých jsme se chtěli dostat. Nedařilo se nám chodit přímočaře na bránu. Neměli jsme vyloženou šanci, což je chyba celého týmu.

Už před poločasem jste ale mohli prohrávat. V závaru jste ale zablokoval Chorého střelu.

Viděl jsem, že se k němu odrazil balon, a všiml jsem si, že brankář Jindra Staněk nebyl v komfortní situaci, aby mohl chytat. Když je sezona v jakékoli fázi, nikdo nechce dostat gól. Jsme nastavení, že tam klidně někdo z nás skočí po hlavě. Bohužel to nepomohlo, abychom vyhráli. Byla to ošemetná situace, ale zvládli jsme ji na rozdíl od 87. minuty.

Po Šulcově trefě to z vaší strany byla už spíš křeč, co?

Asi všichni víme, jaké to jsou zápasy, když se hraje o titul, rozhodují maličkosti. Plzeň hrála, co potřebovala a vycházelo jí to. Mohlo to vypadat jako křeč, ale chtěli jsme zkusit, aby nám tam něco padlo. Musíme se na vše podívat, aby se to neopakovalo.

Reklama