Hlavní obsah

Slavia dotahuje příchod Senegalce z norské ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První investice nového majitele Pavla Tykače do kádru fotbalové Slavie se rýsuje. Klub z Edenu dotahuje příchod levého obránce či záložníka El Hadjiho Malicka Dioufa z norského Tromsö. O tom, že je transfer čerstvě devatenáctiletého Senegalce k českému vicemistrovi blízko, informoval server nettavisen.no, zdroje Sport.cz tuto informací potvrzují. Sešívaní by měli být domluveni s hráčem i klubem, zbývá lékařská prohlídka.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Fotbalisté Slavie se nejspíš brzo dočkají posily. Ilustrační foto.

Článek

Slavia znovu loví v oblíbeném Norsku. V minulém kalendářním roce z této skandinávské země přivedla stopera Igoha Ogbua (Lilleström), záložníka Christose Zafeirise (Haugesund), univerzála Conrada Wallema (Odds BK) a stopera či defenzivního záložníka Sheriffa Sinyana (Molde). Teď v Eliteserien sahá pro posilu do dalšího klubu.

El Hadji Malick Diouf v sobě ukrývá velký potenciál, sešívaní ho podrobně sledovali a na jeho příchodu padla podle informací Sport.cz na všech úrovních jasná shoda. V Edenu v něm vidí možnost rozvoje jako v případě Ogbua a spol.

Senegalský talent nastupoval v uplynulé sezoně norské ligy, která se hraje systémem jaro - podzim, především v její druhé části. Celkem zasáhl v barvách Tromsö do patnácti ligových zápasů a připsal si v nich tři góly a jednu asistenci.

Pevná přestupová suma má být podle informací Sport.cz 1,8 milionu eur (44,5 milionu korun), součástí obchodu budou i garantovaná procenta z dalšího případného prodeje pro norský klub.

El Hadji Malick Diouf by měl být hned součástí áčka trenéra Jindřicha Trpišovského a měl by pomoct vyztužit levý kraj sestavy, kde se na pozici wingbeka v závěru podzimu chytil Wallem. Na post krajního obránce či právě wingbeka jsou ve Slavii k dispozici ještě Lukáš Provod či Andres Dumitrescu. Mladý Senegalec by měl červenobílým umožnit častější nastupování v čtyřobráncovém systému, který po letním odchodu Davida Juráska do Benfiky Lisabon tolik nepoužívali. Na levé straně sestavy by tak teoreticky mohl hrát například s Wallemem.

Reklama