Hlavní obsah

Hotovo! Do Slavie přichází hvězdný mladík s kontroverzní minulostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O čem se v posledních dnech spekulovalo, je nyní realitou. Novou posilou fotbalové Slavie se stal 21letý středopolař Mohamed Ihattaren. Nizozemec a odchovanec PSV Eindhoven přichází jako volný hráč, v Edenu podepsal roční kontrakt s tříletou opcí. Není tajemstvím, že talentovaný fotbalista s vytříbenou levačkou má za sebou problematickou minulost.

Foto: Profimedia.cz

Nová posila Slavie Mohamed Ihattaren

Článek

O příchodu informovala v pondělí navečer Slavia na svém klubovém webu. Coby teenager se Ihattaren vyšvihl do áčka PSV Eindhoven, v nizozemské lize si v sezoně 2019/2020 připsal tři góly a šest asistencí, v následujícím ročníku pak tři branky a dvě asistence. Hodně s ním otřásla smrt otce, poté byl dvakrát zatčen, v nizozemských médiích se spekuluje i o jeho vztahu s mafií.

Podle Slavie by mělo jít o uzavřenou minulost. „Mohamed platil za velký talent nizozemského fotbalu, v mladém věku prokázal obrovské schopnosti. Bohužel s jeho vývojem a kariérou hodně zatřásla smrt jeho otce, který na něj měl obrovský vliv. Následovalo období, kdy šel fotbal zcela stranou. Slavia mu chce dát druhou šanci. Ihattaren na sobě pracuje a chce se vrátit do profesionálního fotbalu. Dnes má fungující rodinné zázemí a velkou motivaci uspět,“ stojí v prohlášení na stránkách klubu.

Kontrakt je postaven zejména na výkonnostní složce spojené s jeho nástupem do zápasů elitního mužstva. V úvodu nového angažmá se bude nizozemský šikula s marockými kořeny, jenž dokáže zahrát uprostřed hřiště i na křídle, zatím připravovat individuálně.

Ihattaren se po konci v PSV pokoušel o restart kariéry v Juventusu, Sampdorii Janov a Ajaxu. Naposledy naskočil do soutěžního duelu v červenci 2022. Od léta byl nezaměstnaný, v srpnu na poslední chvíli krachl jeho přesun do tureckého Samsunsporu. Tamní fanoušci ho už bouřlivě vítali, když brzy poté klub oznamoval, že se Ihattaren „snažil změnit podmínky dohody nepřijatelnými požadavky“.

Roční smlouva s tříletou opcí ukazuje, že Slavia ví, že angažování Nizozemce se právě s ohledem na jeho minulost může proměnit v jeden velký přešlap. Rok by měl být dostatečně dlouhou dobou na to, aby Ihattaren ukázal, že je připravený na návrat do velkého fotbalu. Trenérský tým Slavie pod vedením Jindřicha Trpišovského už několikrát ukázal, že s hráči umí pracovat. Zda se to povede i tentokrát, ukáže až čas.

Reklama