Hlavní obsah

Slavia je dva roky bez titulu. Zkraty opor, zranění i selhání s Hradcem, vidí důvody expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva roky čekají fotbalisté Slavie na mistrovský titul. Zatímco loni jim trofej vyfoukla plzeňská Viktoria, nyní si oslavy mohou užívat hráči Sparty, kteří během jarní části sezony posbírali důležité body a městského rivala v závěrečném finiši předstihli. „Sparta byla v jednotlivých bodech a momentech lepší. U Slavie byly výpadky, které ji stály titul,“ přemítá v pořadu Přímák Jan Rajnoch, bývalý fotbalista. Řeč přišla také na to, zda slávistické mužstvo projde během léta proměnou.

Slavia je dva roky bez titulu. Diskuze v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Rajnoch je odchovancem Sparty a neskrývá, že v době hráčské kariéry by do Slavie nikdy nepřestoupil, ale musí uznat, že rival z Vršovic je dobře vedený klubem. Jenže dva roky po sobě už kouká na mistrovské oslavy v roli diváka. „To si musí Slavia sama uvnitř klubu rozebrat a vyhodnotit, proč se to stalo. Ale i tak považuji Slavii za TOP tým, který úspěšně reprezentoval český fotbal v pohárech. Určitě ji nepodceňuji do dalších let, kádr má skvělý. Ale v těch jednotlivých momentech byla Sparta teď lepší, proto slaví titul," myslí si.

Redaktor Jiří Lizec vidí problém v opakovaných ztrátách na hřištích soupeřů. A taky dva klíčové okamžiky derby se Spartou - vlastní gól Ousoua na 3:3 a následně také penaltový zákrok Ogbua, po němž Letenští vstřelili v posledním ze tří derby vítězný gól," jmenuje důležité okamžiky, které nejspíš stály sešívané titul.

Fotbalový pořad Přímák s Janem Rajnochem a Jiřím Lizcem.Video: Sport.cz

Rajnoch přidává ještě jedno utkání, domácí duel s Hradcem Králové. „Ty body Slavii chybí. Hradci o nic nešlo, byl plný stadion, bylo to poslední kolo. Pro mě je neuvěřitelné, při vší úctě k Hradci, že Slavia nevyhrála. Tohle měla zvládnout, i derby v nadstavbě by pak hrála proti Spartě doma," kroutí hlavou nad selháním sešívané družiny a novinář Lizec přikyvuje. „Tam se všechno zlomilo, Slavia zaváhala a Sparta otočila zápas v Liberci."

Zavládne v Edenu tedy po sezoně zklamání, které si vynutí změny v kádru. Rajnoch si myslí, že nic podobného nenastane, odchod by čekal snad u Lingra, už dopředu je jasné, že balí Olayinka. „Spíš bych řešil množství zraněných. Slavia je skvěle kondičně připravena, ale aby to nebylo na úkor zranění. Můj názor je, že jsou možná hráči přetěžovaní. Jindru Trpišovského znám dlouho a uznávám ho, ale nad tou marodkou by se asi měli zamyslet," míní Rajnoch s tím, že Slavia má spoustu mladých perspektivních hráčů, s nimiž bude kouč Trpišovský pracovat. "Ogbu, Zafeiris, ale hlavně se rozehrál Venca Jurečka. Teď to bude útočník číslo jedna. Mají i hráče na hostování."

Novinář Jiří Lizec ze Sport.cz míní, že odchodů z Edenu by nakonec mohlo být i více. "Zajímavá nabídka může přijít i na oba Jurásky. Na druhou stranu přijde Chytil, mluví se o stažení Vlčka z Pardubic. Ale i tak bych to na řez kádrem neviděl. Kvalitu kádr Slavie má, bude jen na hráčích, zda se na první místo v budoucnu vrátí," dodává expert ze Sport.cz.

Reklama