Hlavní obsah

Slavia má dalšího nováčka. Může být velkou posilou, naznačil trenér Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký slávistický pátek pokračuje. Po teplickém stoperovi Štěpánu Chaloupkovi, jenž do Edenu přijde na letní přípravu, druhý tým Fortuna ligy představil další posilu. Z Olomouce podle očekávání dorazil 24letý univerzál Ondřej Zmrzlý. Podepsal smlouvu do června 2027.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ondřej Zmrzlý v Olomouci odehrál 128 ligových zápasů, další přidá už v dresu Slavie

Článek

„Všem moc děkuji za přivítání, jsem obrovsky šťastný, že přestup dopadl. Posun z Olomouce do Slavie – největšího českého klubu –, je nádherný pocit. Nyní se chci co možná nejrychleji aklimatizovat, sžít se se spoluhráči, navyknout si na styl, který je ve Slavii zejména po kondiční stránce opravdu náročný. Věřím, že jsem na všechny výzvy připravený a klubu pomůžu k dalším úspěchům,“ vzkázal Zmrzlý přes web Slavie.

Ještě ve čtvrtek absolvoval kondiční testy v Olomouci, ale tušilo se, že na Hané moc dlouho nevydrží. Den nato už Zmrzlý poznával Eden, Slavia jeho příchod oznámila úderem páté odpolední. Dalo se to vytušit už krátce předtím z fotky na sociálních sítích a vtipné narážky na příjmení nové posily: „Venku trošku přituhuje…“ Zimní motivy má i představovací video.

„Ondra může být pro náš tým velkou posilou. Hraje na postu levého obránce, ale velký přínos vidíme i v jeho univerzálnosti a možnosti alternace ve středu hřiště. V minulosti se nám to už několikrát vyplatilo, a to je také jeden z důvodů, proč jsme si Ondru vybrali,“ vysvětlil slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Zmrzlý má za sebou 128 ligových zápasů a 12 gólů, všechny v dresu Olomouce. Na podzim v lize nevynechal ani minutu a k třem trefám přidal pět asistencí. Stihl už i jeden start v reprezentaci: v listopadu 2022 dostal 45 minut v přáteláku s Faerskými ostrovy (5:0). Teď ho čeká nová kapitola ve Slavii, kde bude hrát v dresu s číslem 33.

„Na podzim udělal obrovský kus práce. Herně i kondičně je připraven na přestup, který ho prověří taky z mentálního hlediska,“ řekl v pátek dopoledne olomoucký kouč Václav Jílek.

Další posily Slavia chystá. Čeká se mimo jiné na oznámení třaskavého přestupu reprezentačního brankáře Jindřicha Staňka z Plzně, o téhle variantě se poprvé mluvilo už před Vánoci. Dveře do slávistické kabiny by měl brzy otevřít i 19letý senegalský obránce El Hadji Malick Diouf. Rok hrál v norském Tromsö a teď čeká na vyřízení víz.

Reklama