Hlavní obsah

Dohodnuto, Staněk míří do Slavie. Z Edenu do Plzně mají poslat dva záložníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třaskavý zimní obchod se blíží. Slavia s Plzní by měly brzy oznámit očekávané přestupy. Z Viktorie do Vršovic míří reprezentační brankář Jindřich Staněk a místo něj by na západ měli přijít záložníci Matěj Valenta a podle všeho i Lukáš Červ. Součástí transferu má být zároveň doplatek, který za Staňka pošlou slávisté do Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Reprezentační brankář Jindřich Staněk po čtyřech letech změní klub, z Plzně míří do Slavie.

Článek

Dohoda je hotová, ladí se poslední detaily. O senzačním přestupu Staňka z Plzně do Slavie se mluvilo už na konci ligového podzimu, byla to plánovaná akce. Staněk by se měl v Edenu poprat o místo jedničky s Alešem Mandousem (Ondřej Kolář by se podle zdrojů Sport.cz dokázal smířit s pozicí trojky) a Plzeň na odchodu 27letého gólmana ještě slušně vydělá. V zákulisí se mluví o sumě lehce pod milion eur.

Podle webu InFotbal.cz měl Staněk původně stát přibližně dva miliony eur, ovšem součástí transakce se stali Valenta s Červem. Každý z nich má podle zmíněného webu hodnotu 13 milionů korun, zbytek Slavia doplatí. Valentu slávisté stáhli z hostování ve Slovácku a na Červovi se ještě musí domluvit s Libercem, jemuž patří. Slavia na něj má předkupní právo. Na rozdíl od Valenty se pozice Červa v transferu ještě řeší, ovšem základní dohoda je podle informací Sport.cz hotová.

Plzeňská záloha díky příchodu bývalých mládežnických reprezentantů výrazně posílí, oba se budou na jaře hodit. Viktoria je po ligovém podzimu třetí, na vedoucí Spartu ztrácí 15 bodů. A v březnu ji čeká osmifinále Konferenční ligy poté, co ve skupinové fázi vyhrála všech šest zápasů.

A brankáři? Plzeň se na odchod Staňka připravila středečním stažením Martina Jedličky z hostování v Bohemians. Kromě něj má ještě osmnáctiletého šikulu Viktora Baiera, zkušeného Slováka Mariána Tvrdoně a Dominika Sváčka, jenž na podzim chytal v třetiligovém béčku.

Další pohyby se čekají i ve Slavii, kde se rozkoukává nový majitel Pavel Tykač. Z Olomouce by měl přijít Ondřej Zmrzlý, podle potřeby levý obránce či defenzivní záložník. „Vím o tom, že v nejbližších hodinách má dojít k dalšímu jednání. Po něm budeme moudřejší,“ řekl v pátek dopoledne olomoucký trenér Václav Jílek. „Ondra na podzim udělal obrovský kus práce. Herně i kondičně je připravený na přestup, který ho prověří taky mentálně.“

A ještě jedno nové jméno pro slávisty: El Hadji Malick Diouf. Devatenáctiletý levonohý bek ze Senegalu má za sebou rok v norském Tromsö, Sport.cz informoval o chystaném přestupu už na Nový rok. „Čeká se na schválení víza,“ napsal na síti X norský novinář Stian André de Wahl.

  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.