Hlavní obsah

Slavia nečekaně selhala v Brně! Plzeň bere tři body

Praha
Aktualizováno

Čtyři zápasy nabídl nedělní program fotbalové Fortuna ligy. Mladá Boleslav remizovala doma s Příbramí 0:0. Svěřenci trenéra Jarolíma v závěru duelu zahrávali pokutový kop, Tomáš Ladra ale neproměnil. Karviná zvítězila ve Zlíně 2:1, z penalty o tom ve druhém poločase rozhodl Michal Papadopulos. Plzeň vyhrála s Českými Budějovicemi 2:1, rozhodující gól zaznamenal v druhém poločase Šimon Falta. Slavia veze z Brna bod po remíze 0:0, hosté hráli velkou část zápasu o deseti.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Tvrdý souboj. Zleva Jan Moravec z Brna a Lukáš Masopust ze Slavie v utkání 25. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Karviné při obnovené premiéře trenéra Jozefa Webera vyhráli ve 25. kole první ligy ve Zlíně 2:1. Slezané zvítězili v nejvyšší soutěži po šesti zápasech a bodově se na svého soupeře dotáhli. Dvanáctí "Ševci" prohráli po čtyřech kolech, mají však zápas k dobru. Hosté vedli zásluhou Christiána Herce, v nastavení prvního poločasu vyrovnal Václav Procházka. O třech bodech Karviné rozhodl v 67. minutě Michal Papadopulos z penalty.

Mladé Boleslavi remizovala s Příbramí 0:0. Záchranářský souboj mohl rozhodnout domácí Tomáš Ladra, ale v 82. minutě neproměnil penaltu. Domácí nevyhráli v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a v neúplné tabulce zůstali na 15. místě. Od sestupových příček je nyní dělí pět bodů, Brno má ale zápas k dobru. Příbram je nadále poslední a na vítězství čeká už 14 kol.

Fotbalisté Plzně se po koronavirové karanténě a reprezentační přestávce úspěšně vrátili do první ligy a ve 25. kole porazili České Budějovice 2:1. Svěřenci trenéra Adriana Guľy v nejvyšší soutěži zvítězili počtvrté za sebou a v neúplné tabulce jsou dál šestí, mají ale k dobru dvě odložená utkání. Domácí Viktorii poslal do vedení ve 29. minutě Lukáš Kalvach, těsně před pauzou vyrovnal Pavel Novák a krátce po změně stran rozhodl Šimon Falta. Desáté Dynamo prodloužilo ligovou sérii bez výhry na sedm kol.

Slavia v dlouhém oslabení remizovala v 25. kole první ligy v Brně bez branek. Pražané hráli od 18. minuty bez vyloučeného brankáře Matyáše Vágnera, i v početní nevýhodě ale udrželi čisté konto a překonali vlastní rekord v počtu utkání nejvyšší soutěže bez porážky. Obhájci titulu v lize bodovali už v 37 zápasech po sobě.

Program 25. ligového kola:
Pátek
Bohemians - Jablonec 0:0
Sobota
Olomouc - Pardubice 0:1
Opava - Slovácko 1:2
Liberec - Ostrava 0:0
Sparta - Teplice 7:2
Neděle
Mladá Boleslav - Příbram 0:0
Zlín - Karviná 1:2
Branky: 45.+1 Procházka - 22. Herc, 67. Papadopulos z pen.
Plzeň - České Budějovice 2:1
Branky: 29. Kalvach, 56. Falta - 45.+1 Novák.
Brno - Slavia 0:0

Reklama