Hlavní obsah

Slavia po zápasu s Dniprem-1 vymění trávník, žádné utkání odkládat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katastrofální stav hřiště v Edenu intenzivně zaměstnává fotbalovou Slavii. Poté, co byla hrací plocha v neděli vpodvečer rozryta během utkání sešívaných se Zlínem, vedení klubu z Edenu řešilo, jak na kalamitní situaci zareaguje. Rozhodnutí padlo: Slavia po čtvrtečním utkání třetího předkola Evropské ligy proti Dnipru-1 trávník vymění, zároveň si kvůli této akci nebude odkládat ligový zápas s Baníkem Ostrava, který je na programu v neděli 20. srpna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Jurečka ze Slavie a Joss Didiba ze Zlína během utkání 3. kola Fortuna ligy.

Článek

Bude to honička, ale červenobílí mají plán, podle kterého by se celá operace s výměnou trávníku měla povést tak, aby se duel s Baníkem mohl na novém pažitu odehrát. „Během pátku, soboty a neděle dojde k sundání trávníku a rekultivaci podloží. V pondělí, v úterý a ve středu dojde k položení nového. Objednán je speciální trávník z Německa. Dle dodavatele by se na něm čtvrtý den od pokládky mělo v klidu hrát," říká pro Sport.cz ředitel strategické komunikace vršovického klubu Jakub Splavec.

Čtvrtý den tedy vychází přesně na zápas s Baníkem. Možnost, že by se tohle utkání odložilo, se řešila. Ligová fotbalová asociace i klub z Ostravy chtěly vyjít Slavii v případě potřeby vstříc. „Za to jim nesmírně děkujeme, ale zápas odkládat nebudeme. Dokázali jsme najít rychlé řešení," podotýká Splavec s tím, že takto rychlé výměny trávníků jsou v Evropě běžné. Delegace sešívaných se byla v posledních dnech podívat i na dvou hřištích, která prošla podobně rychlou akcí, aby se ujistila, že to funguje.

Trávník se v Edenu měnil v létě, ale jak už v pondělí na sociální síti X avizoval předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík, ani po šesti týdnech a všemožných snahách a konzultacích nezakořenil. V neděli během zápasu se Zlínem se hřiště trhalo, několikrát během přerušení vyšli na hrací plochu trávníkáři a nejhorší místa upravovali. Ale tristní dojem a stav hřiště změnit nedokázali.

Hostem pořadu Přímák byl fotbalový trenér Stanislav Levý.Video: Sport.cz

„K poškození došlo vlivem extrémních teplot při prvních dnech od položení, kdy trávník dostal teplotní šok. Dodavatel bude uplatňovat náhradu škody na pojišťovně a náklady tedy nepůjdou za klubem," popisuje situaci Splavec.

Slavia odmítá, že by trávníku uškodily koncerty, které se na stadionu v létě konaly. „Je nutné uvést, že situace nemá nic společného s konáním společenských nebo kulturních akcí v Edenu mimo fotbalovou sezonu. Každá akce automaticky hradí nový trávník. Za patnáct let se konalo x akcí a problémů bylo minimum," míní Splavec.

Od pátečního rána se tedy rozjede velká, rychlá a potřebná akce. V Edenu věří, že problém s trávníkem tím vyřeší. Ostatně i slávistický trenér Jindřich Trpišovský upozornil, že rozbité hřiště bere hráčům více sil než normálně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.