Hlavní obsah

Slavia si v generálce na Leicester zastřílela, poslední Opava opět nevyhrála

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Zbrojovky Brno remizovali v sobotním utkání 19. kola Fortuna ligy se Zlínem 0:0. Chvíli před koncem se domácí radovali ze vstřelené branky, sudí ale po konzultaci u videa trefu nakonec neuznal. Poslední Opava remizovala s Příbramí 0:0 a na vítězství čeká už třináct kol. Slavia pak vyhrála nad Pardubicemi 3:0 a vítězně se naladila na utkání Evropské ligy proti Leicesteru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Jan Kuchta slaví poté, co vstřelil gól do pardubické sítě.

Článek
Fotogalerie

Konečně si mohli kopnout do míče. Ševci poslední dvě kola nehráli, jelikož byli kvůli nákaze koronavirem v týmu v karanténě, tak byli na duel proti Zbrojovce pořádně nažhavení. Na výsledku se to ale neprojevilo.

Na těžké terénu skončil zápas nerozhodně 0:0.Jednou domácí dopravili míč do zlínské sítě, trefa byla ale po prozkoumání systému VAR odvolána. Zlín tak nevyhrál už osm utkání v řadě, Zbrojovka vyhrála jediné z posledních sedmi kol.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Petr Buchta ze Zlína a Antonín Růsek z Brna.

V záchranářském souboji svou trápících se celků remizovala poslední Opava s Příbramí 0:0. Slezané neprohráli se Středočechy šestkrát po sobě, jenže remíza je pro poslední tým tabulky málo. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče nevyhráli už třináct kol. Příbram, která naposledy senzačně vzala body vedoucí Slavii, čeká na vítězství už osm kol. Středočeši se ale posunuli na průběžné šestnácté místo tabulky.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zasněžené tribuny na opavském stadionu.

Bezbrankovou remízou se potvrdilo, že jsou na tom oba týmy s koncovkou bídně. V posledních pěti vzájemných zápasech totiž padly dohromady jen tři branky.

Slavia zvítězila jasně 3:0 nad Pardubicemi a proti nováčkovi nejvyšší soutěže po podzimní remíze 1:1 v úvodním vzájemném duelu další překvapení nepřipustila. Pražané rozhodli o výhře už v úvodním dějství, kdy se dvakrát trefil Jan Kuchta a dotáhl se na čelo střelecké tabulky. V 52. minutě přidal třetí gól Nicolae Stanciu.

Obhájce titulu tak částečně napravil minulou remízu v Příbrami a vede neúplnou tabulku o 13 bodů před Spartou, která má utkání k dobru. Slávisté jako jediní v ligové sezoně dál drží neporazitelnost, v nejvyšší soutěži bodovali už v 31 zápasech za sebou. Červenobílí se vítězně naladili na čtvrteční úvodní duel vyřazovací fáze Evropské ligy proti Leicesteru. Východočeši nebodovali po dvou výhrách a zůstali na sedmém místě.

Reklama