Hlavní obsah

Slavia - Zlín 3:0Slavia smetla Zlín a potvrdila pozici lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Tecl 1 : 0
36. Provod 2 : 0
64. Olayinka 3 : 0
Záznam online reportáže

Dominantním výkonem Slavia v posledním dějství tuzemské nejvyšší soutěže porazila Zlín a potvrdila první příčku v základní části soutěže. Do nadstavby vstupuje s jednobodovým náskokem na druhou Plzeň a sedmibodovým odstupem od třetí Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl ze Slavie Praha oslavuje gól na 1:0 během utkání se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Slavia si v úvodu několikrát počínala v rozehrávce mimořádně bohorovně, a tak nebylo divu, že se zlínští fotbalisté opakovaně dostali snadno k balonu v nadějných pozicích, připravit si vyloženou šanci však nedokázali.

Když domácí hru zpřesnili a zklidnili rozehrávku, převzali kontrolu a dominovali. Provod pálil po deseti minutách zpoza velkého vápna nad branku. Záhy právě Provod přiťuknul z levé strany míč do pokutového území Teclovi, jeho ránu však Rakovan skvělým zákrokem zastavil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání se Zlínem.

I Zlín několikrát naznačil ofenzivní snahu, zejména po kiksech domácích zadáků. V 18. minutě však hosté dokázali postupnou kombinací připravit gólovou pozici pro Čanturišviliho, který však z malého vápna pálil vysoko nad branku.

Ševci tak propásli poslední šanci, kdy mohli Slavii vykolejit. Následně sice ještě přežili dalekonosnou dělovku Holeše, pak už byli ale domácí střelci neomylní. To když po centru Baha z pravé strany Tecl předskočil Simerského a poslal balon za záda bezmocného Rakovana.

O čtyři minuty později se naopak zlínský brankář červenal. To když si po Bahově přiťuknutí navedl Provod balon k pokutovému území a jeho přízemní rána prošla hostujícímu gólmanovi mezi nohama.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod ze Slavie Praha oslavuje gól na 2:0 během utkání se Zlínem.

Úvodní minuty po obrátce byly demonstrací ofenzivní síly Slavie. Na branku Zlína se valil jeden útok za druhým. Lingr, Tecl, znovu Lingr a Jurásek pálili jednu šanci za druhou.

Hostující defenzíva nebyla schopná reagovat. A když po akci Tecla nahrál Schranz před prázdnou branku, Olayinka jen pohodlně nastavil nohu a zvýšil na rozdíl tří branek.

Po sérii střídání tempo opadlo, nicméně Zlín se k naději na korekci zápasů vůbec nenadechl. Slavia tak vyhrála i šesté vzájemné ligové utkání v řadě. Zlín naopak vstoupí do nadstavby po sérii čtyř zápasů bez vítězství.

Fortuna liga - 30. kolo:
Slavia Praha - Fastav Zlín 3:0 (2:0)
Branky: 32. Tecl, 36. Provod, 65. Olayinka. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Podaný. ŽK: Čanturišvili. Diváci: 9251.
Slavia: O. Kolář (88. Kovář) - Bah, Kúdela, Hovorka, Jurásek - Holeš (72. Traore), Provod - Schranz (78. Plavšič), Lingr (78. Fila), Olayinka - Tecl (73. Sor). Trenér: Trpišovský.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Matejov (78. J. Kolář) - Conde - Dramé (63. Jawo), Hrubý, Janetzký, Čanturišvili (46. Fillo) - Fantiš (46. Reiter). Trenér: Kalivoda.

Reklama

Související témata: