Hlavní obsah

Slavia v přípravě válí. Šlape to, i když taháme nohy, pochvaluje si Bořil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý zápas, druhé čisté konto, druhé vítězství. Fotbalisté Slavie na soustředění v portugalském Algarve úspěšně zvládli severský dvojboj, po dánském Sonderjyske (4:0) zdolali i švédský AIK Stockholm (2:0). „Je vidět, že to šlape. Vzadu si věříme, chceme kombinovat,“ těšilo kapitána Jana Bořila, který na levé straně stoperské trojice odehrál celou druhou půli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil ze Slavie Praha oslavuje gól na 2:0 během utkání základní skupiny Evropské ligy s AS Řím. Archivní foto

Článek

Právě v ní padly obě branky, které rozhodly o osudu duelu. Skóre otevřel záložník Oscar Dorley, na něhož navázal parťák ze středu pole Petr Ševčík. „Ale soupeř byl velice dobře připravený, technicky fantastický. To nám dělalo problémy jak v prvním, tak ve druhém poločase,“ přiznal Bořil. „Před druhým jsme si řekli jak kombinovat a lépe presovat. To se vyplatilo. Dali jsme dva góly a zaslouženě vyhráli,“ dodal spokojeně.

Fotogalerie

Navíc i na zatraceně pohledném stadionu. Přípravné utkání s AIK odehráli sešívaní na trávníku Estádio Algarve, který hostil například i čtvrtfinálové utkání EURO 2004, konkrétně střet Švédů s Nizozemci. Oproti tréninkovým pláckům, které lemují pouze klandry, šlo o příjemné osvěžení. Ačkoliv tribuny zely prázdnotou.

„Vždy je lepší, když hrajeme na takhle hezkém stadionu. Navíc i dobře připraveném hřišti. Zápas má rychlý spád. To bylo vidět i dnes, šlo o rychlé, technické utkání,“ vyprávěl kapitán sešívaných.

A to i přesto, že fotbalisté Slavie momentálně procházejí, podobně jako všechny české kluby, nejméně příjemnou částí zimní přípravy, tedy nabíráním kondice. Běhů ve vysoké intenzitě si tedy užijí více než dost. „Je to dlouhé, ale máme skvělé podmínky. Už teď jsme dobře připraveni, i když bylo vidět, že trochu taháme nohy. Ale od toho je soustředění, na začátek ligy to vyladíme,“ věří Bořil.

Ještě před otvírákem jarní části Fortuna ligy, v němž budou sešívaní 11. února čelit Jablonci, ale momentálně druhý tým tabulky čekají dvě přípravná utkání. Na závěr soustředění se střetnou s čínským Pekingem Guoan (27. ledna), pár dní po návratu je čeká generálka proti Slovanu Bratislava (4. února).

Reklama