Hlavní obsah

Slávista Ngadeu ohromil Afriku, Deli už je ve Španělsku

Dilema kouče fotbalistů Slavie se naplnilo vrchovatě. Svým dvěma klukům africkým přál Jaroslav Šilhavý úspěch, na druhou stranu by je měl rád co nejdříve zpátky v zimní přípravě s týmem. A jak to dopadlo? Zatímco Simon Deli vypadl s Pobřežím slonoviny již ve skupině a ve čtvrtek dorazil za sešívanými do Španělska, jeho parťák Michael Ngadeu-Ngadjui je hrdinou Kamerunu a zahraje si s Nezkrotnými lvy nedělní finále mistrovství Afriky proti Egyptu.

Slávista Ngadeu posunul Kamerun do finále

 
Článek
Fotogalerie

Gól slávisty Ngadeua na APN

Už je to tak, Míša z Edenu se stal jednou z ústředních postav šampionátu v Gabonu. Již ve skupině se Michael Ngadeu-Ngadjui svým prvním gólem v reprezentaci postaral o vítěznou trefu v utkání s Guineou-Bissau (2:1).

„Po zápase jsem cítil větší zájem o mou osobu. Byl jsem skutečně rád, že mí krajané a fanoušci Lvů ocenili náš výkon," liboval si.

Po čtvrtečním večeru je ještě slavnější. Ngadeu-Ngadjui vstřelil vítěznou branku také v semifinále s Ghanou (2:0) a v neděli si Kamerun díky němu zahraje v Gabonu proti Egyptu o pátý titul v historii.

Urostlý slávista měl poměrně snadnou práci. V 72. minutě si po standardce našel v šestnáctce odražený míč a z úhlu ho chladnokrevně poslal do horního rohu odkryté svatyně.

Slávistický bratr je nadšený

Jeho africký parťák shodou okolností v ten samý den dorazil za Slavií na soustředění do Španělska.

„Jsme v kontaktu neustále. Michael je jako můj bratr, má velkou radost. Pro mě je těžší, že jsme vypadli tak brzo. Tak mu teď říkám, že potřebuju, aby vyhrál s Kamerunem pohár. Je tomu blízko," říká Simon Deli pro klubový web.

„Sleduji každý zápas a držím mu palce. Je neuvěřitelné, co se Michaelovi povedlo. Doufám, že zvládnou i finále," líčí Deli.

Pro Šilhavého je samozřejmě podstatné, v jakém stavu se oba borci k mužstvu připojí. Třeba sparťan Costa, který vypadl v základní skupině se Zimbabwe, není po návratu z afrického šampionátu v ideální kondici.

„Je velmi unavený. Neměl v podstatě žádnou dovolenou, žádné volno. Teď se věnuje regeneraci a bude ještě chvilku trvat, než bude připravený do utkání," popisuje trenér David Holoubek.

Reklama