Hlavní obsah

Slávisté chtějí ukončit nepříznivou sérii na Spartě

PRAHA

Zlomit nepříznivou bilanci chtějí v pondělním derby na Letné fotbalisté pražské Slavie. Ti v české lize ještě na hřišti Sparty nedokázali zvítězit a premiérovou výhru mohou ukořistit v nadcházejícím 9. kole Gambrinus ligy. „Mohlo by být na čase, abychom špatnou sérii zlomili. Každá jednou končí a kdyby se nám to podařilo teď, bylo by to příjemnější,“ řekl na páteční tiskové konferenci trenér Slavie Karel Jarolím.

Foto: Slavia Praha/Martin Malý

Trenér Karel Jarolím

Článek

Slavia je v čele ligy, ale před svým odvěkým rivalem má jen tříbodový náskok. „Utkání nemá jasného favorita, šance jsou vyrovnané. Uvidíme, kdo se s derby líp vyrovná. Chceme si ze Sparty odvézt nějaký bod,“ věří v neprohru Jarolím.

Kouče trápí rozsáhlá marodka, počítat nemůže s několika hráči základní sestavy. Lýtkový sval si zranil Vladimír Šmicer, po zranění kolenního vazu začal rehabilitovat stoper Erich Brabec, rehabilitace čeká i Dušana Šventa. Mimo je stále Martin Latka. „Nejvíc nás trápí marodka. Uvidíme, koho budeme mít k dispozici,“ připomněl největší problém Slavie trenér.

Sešívaní v týdnu prohráli v Lize mistrů v Seville 2:4,utkání ve Španělsku jim nevyšlo. „Musíme se především vyvarovat spousty taktických chyb, ze kterých plynuly nebezpečné situace před naší brankou. Také standardní situace musíme důsledněji dohrávat. Chceme být aktivnější směrem dopředu,“ vyjmenoval cíle před derby Karel Jarolím.

Poslední derby Sparta vyhrála v dubnu gólem Horvátha 1:0. Nyní ale Slavia vede ligu a po postupu do Ligy mistrů zažívá jeden z nejúspěšnějších startů sezóny. „Tyhle zápasy jsou největším tahákem pro lidi. Na obou stranách je to nyní ochuzené o nejlepší hráče, kteří jsou zranění. Sezónu jsme nastartovali dobře a dobře by pro nás mělo dopadnout i derby,“ okomentoval blíží se duel slovenský bek Matej Krajčík. „Není se čeho obávat. Věřím, že na Spartě neprohrajeme,“ věří kapitán Stanislav Vlček.

Reklama

Související témata: