Hlavní obsah

Slávisté si duel na Slovácku zkomplikovali. Utkání by slušelo víc gólů, tvrdí po remíze kouč

V nedělní generálce obou týmů na vstup do skupinové fáze Konferenční ligy zachránili fotbalisté Slavie na hřišti Slovácka v báječné kulise aspoň plichtu 1:1 až šestnáct minut před koncem z pokutového kopu. Pražané ztratili body po pěti ligových triumfech v řadě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Marek Havlík ze Slovácka a Lukáš Provod ze Slavie.

Článek

„Tím, že jsme si nechali už po čtvrtminutě vstřelit po naší chybě gól, jsme si utkání hrozně zkomplikovali," posteskl si slávistický kouč Jindřich Trpišovský. Jeho celek se pak snažil ze všech sil o vyrovnání, avšak těsně před pauzou vzal VAR gól kvůli ofsajdovému postavení Teclovi. „Také po změně stran jsme si vytvořili dost šancí, ale paradoxně jsme skórovali jen z penalty. Střelecké příležitosti si ovšem vypracovali i domácí. Hrál se výborný fotbal. Škoda jen, že v nadstandardním utkání nepadlo víc gólů," přemítal.

Pražané ještě za stavu 1:0 pro Slovácko přečkali po změně stran bez úhony dvě tutovky domácích. Trávník i Mihálik mohli skórovat po hrubkách obránce Santose. „Přidrželo se nás štěstíčko. Santos neměl svůj den. Proto jsem ho střídal a na stopera se poté zatáhl kapitán Holeš. Potřebovali jsme navíc dostat do hry ofenzivní borce," tvrdil Trpišovský.

Ze střídajících fotbalistů pochválil především hbitého Lingra. „Je to pro nás jeden z nejdůležitějších hráčů, na kterého se můžeme spolehnout. Tradičně se prosazoval dravostí. Podal skvělý výkon. Byl na něj penaltový faul. A měl ještě šanci. Mohl výsledek otočit," domníval se trenér.

Trpišovský se nezdál být z remízy příliš zklamaný. „Podali jsme solidní výkon. V Uherském Hradišti se ale hraje vždycky hodně těžko. Jsou to utkání, která rozhodují o pořadí v popředí tabulky. A domácí tým ženou dopředu vždycky skvělí diváci," vysvětlil.

Pro slávisty to byla náročná prověrka před čtvrtečním úvodním duelem základní skupiny Konferenční ligy na horké půdě v tureckém Sivassporu. „Tam to bude ale samozřejmě odlišný zápas. Už jsme si pochopitelně o našem prvním soupeři sehnali nějaké informace. Čeká nás ofenzivní a technicky velmi zdatné mužstvo. A musíme se připravit na bouřlivé prostředí," zjistil si Trpišovský.

Reklama

Související témata: